TOKOMAT, geschikt voor ZOAB asfaltwegen

Asfalt aanleggen?

Dan is het belangrijk dat weggebruikers er jarenlang van kunnen profiteren!

Jaarlijks worden in Nederland duizenden kilometers asfalt gelegd. Belangrijk hierbij zijn de aansluitingen tussen het oude asfalt of het contactvlak tussen beton en asfalt. Juist omdat asfalt altijd blijft krimpen en uitzetten (door weersinvloeden), is het noodzakelijk het juiste product te gebruiken om deze rek en krimp op te vangen. Bitumenband, op een warme manier aangebracht, is een voorbeeld van een optimale oplossing.

Imbema levert het Tokband los of aangebracht met de Tokomat. De Tokomat is goed inzetbaar bij projecten waarbij meer dan 500 m1 bitumenband aangebracht moet worden.

Voor het vloeistofdicht maken van een oude & nieuwe deklaag (vertical seal) wordt de Plastomat ingezet. Een hoogwaardige machine, die een optimaal resultaat waarborgt.

Contactvlakken zijn de aansluitingen tussen twee deklagen. Bij het frezen van een asfaltlaag, ter voorbereiding op de nieuw aan te brengen deklaag, ontstaat een ruwe oppervlakte. Deze ruwe oppervlakte is niet geschikt om het nieuwe asfalt tegenaan te leggen. Hoe los je dit op?

Door het warm aanbrengen van een bitumenband, ontstaat een naadloze aansluiting tussen de oude en nieuwe deklaag. Deze aansluiting vangt de rek en krimp van beide deklagen op, waardoor naden niet open gaan staan.

In de praktijk worden deze aansluitingen vaak onderschat. Men denkt te maken te hebben met een aansluiting van twee materialen met identieke eigenschappen. Echter door het niet gebruiken van warm bitumenband kunnen openstaande naden/scheuren ontstaan en dit schaadt de kwaliteit van het asfalt .

Het enige bitumenband dat warm aangebracht wordt én blijft zitten

De TOKOMAT-machine is het ideale werktuig voor het warm aanbrengen van bitumenband, ook wel tokband of densoband genoemd. Door het aanbrengen van bitumenband ontstaat een optimale afdichting van de voeg tussen oud en nieuw asfalt. Het band wordt machinaal in een rechte lijn op het asfalt aangebracht en vangt de rek en krimp op. De Tokomat is sneller dan de asfaltmachine en kan dus direct voor het asfalt aan werken.

Voordelen

 • Volledige afdichting van de voeg, door extreem goede hechting van bitumenband
 • Geen openstaande naden tussen de verschillende asfaltlagen.
 • Kostenbesparende, snelle verwerking (veel sneller dan traditionele oplossingen).
 • Unieke oplossing voor voegen tussen oude/nieuwe asfaltlagen.

Onze oplossingen

TOKOMAT

Voor machinaal aanbrengen

TOK – BAND SK

Voor handmatig aanbrengen.

Onze Vertical Seal-oplossing is geschikt voor het vloeistofdicht maken van twee verschillende asfalt-/betonlagen. Bij deze oplossing wordt het bitumenband koud aangebracht op de verticale rand van het asfalt. Hierbij ontstaat een optimale verbinding tussen de twee asfaltlagen.

PLASTOMAT

Voor een goede hechting van de contactvlakken tussen een oude en nieuwe deklaag.

Als het gaat om vloeistofdichtheid en/of hechting tussen deklagen kunt u gebruikmaken van de Plastomat Vertical Seal van Imbema (Denso).

Door de handzame grootte van de Plastomat is deze snel en eenvoudig in te zetten, waardoor iedere asfaltploeg ermee uit de voeten kan.

VOORDELEN

 • Vloeistofdichte oplossing, naadloze aansluiting tussen twee deklagen
 • Aanbrengen op hoge snelheid
 • Snel inzetbaar
 • Zelf verwerken in optimale kwaliteit

Onze oplossing

PLASTOMAT

Voor machinaal aanbrengen

De specialist in contactvlakken

Ons specialisme is het repareren van asfalt met duurzame oplossingen. Een goede kwaliteit van asfalt is belangrijk omdat dit bijdraagt aan de veiligheid van de weggebruikers.

  UP
  Heb je een vraag?
  Bel 023 – 554 67 66
  App +31 (0) 6 135 582 70
  of ga naar contactformulier