Akoestische isolatie bij geringe vloeropbouwhoogte nieuwbouw

Mare Liberum is latijn voor Vrije Zee en de naam van een nieuwbouwproject van Van Wijnen Projectontwikkeling West B.V. Het project omhelst de bouw van 8 luxe royale appartementen en twee bedrijfsruimten in de Frederik Hendrikbuurt in Amsterdam. Om in het karakteristieke pand te voldoen aan de kopers overeenkomst lag er een uitdaging met betrekking tot de akoestische isolatie van de woningen. De specialisten van Imbema Bouw & Infra boden een oplossing.

Door de geringe opbouwhoogte was er weinig ruimte voor geluidsisolatie. Boelsz-Van Keulen Afbouw BV benaderde de specialisten van Imbema uit Haarlem. In eerdere projecten hadden zij vergelijkbare vraagstukken opgelost. Voor dit specifiek project adviseerden zij Roll Line R4 van Isolgomma. Deze vloerisolatie heeft een opbouwhoogte van slechts 4mm en voldoet ruim aan de akoestisch isolatiewaarden die geëist werden. De Roll Line R4 isolatiematten konden snel en eenvoudig aangebracht worden. Omdat Roll Line R4 van Isolgomma is gemaakt van 92% gerecycled materiaal, droeg deze oplossing ook bij aan de duurzaamheid van de woningen.

Van Wijnen Haarlemmermeer BV was de hoofdaannemer in dit project. In het pand van Geusebroek Verheij Architecten nam Boelsz-Van Keulen Afbouw het afsmeren van de vloer voor haar rekening.

Wij zijn experts in vloerakoestiek

Ons specialisme is het beheersen van contactgeluiden en trillingen in gebouwen. Hierin bieden wij een totaaloplossing en projectbegeleiding. Onze klanten hebben de zekerheid dat de vooraf bepaalde akoestische prestatie behaald wordt, zodat de eindgebruiker een optimaal akoestisch comfort ervaart. De ruimte wordt stiller en als rustiger ervaren.

Meer oplossingen

De nieuwe vloerakoestiek oplossingen worden op brede schaal in de markt toegepast. Wenst u advies, een gratis sample of documentatie? Neem contact op met onze experts. Bel 088 – 130 6156 of laat een bericht achter via onderstaand contactformulier.


UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier