Geluidsisolatie van houten vloeren in luxe appartementen

Veel panden in Amsterdam dateren van voor de oorlog. De vloeren in die panden zijn vaak houten constructievloeren. Bij de renovatie van deze panden naar luxe appartementen is er extra aandacht voor deze vloeren. De akoestische isolatie ervan voldoet zelden aan de huidige eisen in Bouwbesluit. Voor de renovatie van het pand aan de Beethovenstraat 4 in Amsterdam Zuid, werd de expertise van Imbema gevraagd om de problemen met geluid door de vloeren met vloerverwarring heen, aan te pakken.

Weinig ruimte voor geluidsisolatie

De Beethovenstraat in Amsterdam staat bekend als een chique winkelstraat. Wonen in de Beethovenstraat is dan ook erg populair. Het statige pand aan het begin van de straat op nummer 4, werd door aannemer Van Mourik Bouw B.V. gerenoveerd tot hoogwaardige luxe appartementen. De houten vloeren werden voorzien van comfortabele vloerverwarming. Nu moesten de vloeren zo akoestisch geïsoleerd worden dat er geen hinderlijk contactgeluid meer zou zijn. Maar door de extra hoogte van de vloeren bleef er maar weinig ruimte over voor isolatiemateriaal.

Hoge akoestische prestaties

Aannemer Van Mourik Bouw uit Ophemert had al eerder met Imbema samengewerkt in vergelijkbare projecten in het luxe segment waar de contactgeluidseisen hoog liggen. De experts van Imbema adviseerden de Upgrei isolatiematten van Isolgomma. Deze matten van 92% gerecycled materiaal zijn maar 8 mm dik en bieden hoge akoestische prestaties. De Upgrei werd op de houten vloer gelegd. Daarna werd de vloerverwarming aangelegd en de dekvloer gestort.

Wij zijn experts in vloerakoestiek

Ons specialisme is het beheersen van contactgeluiden en trillingen in gebouwen. Hierin bieden wij een totaaloplossing en projectbegeleiding. Onze klanten hebben de zekerheid dat de vooraf bepaalde akoestische prestatie behaald wordt, zodat de eindgebruiker een optimaal akoestisch comfort ervaart. De ruimte wordt stiller en als rustiger ervaren.

Meer oplossingen

De nieuwe vloerakoestiek oplossingen worden op brede schaal in de markt toegepast. Wenst u advies, een gratis sample of documentatie? Neem contact op met onze experts. Bel 088 – 130 6156 of laat een bericht achter via onderstaand contactformulier.


UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier