Kantoorpand Imbema Cleton akoestisch geïsoleerd

Imbema Cleton BV is een gevestigde naam in Vlaardingen. Het bedrijfspand uit de jaren ’50, een kantoor met fabriekshal, voldeed niet meer aan de moderne eisen. Daarom werd een nieuw duurzaam pand met daarin een kantoor, productiefaciliteit en expeditiehal gebouwd. Daarbij werd veel belang gehecht aan duurzame akoestische isolatie van de kantoren op de 1e en 2e etage en de vergaderzaal op de begane grond.

Isolatie van geluid tussen kantoorruimtes

Op de 1e etage bevindt zich een grote kantoorruimte waar de verkoop binnendienst is gehuisvest. Aan deze kantoorruimte grenzen kantoren van directie, directiesecretariaat en een kopieer-/printerruimte. Op de 2e etage bevinden zich de kantine en spreekkamers. De metalstudwanden met gipslaten tussen deze ruimtes moesten voldoende demping bieden. Om hier een oplossing voor te bedenken werden de collega’s van Imbema SMT ingeschakeld. Zij hebben veel ervaring met het oplossen van akoestische vraagstukken en adviseerden in deze situatie de toepassing van Isolgomma Trywall isolatie.

Akoestische isolatie als prefab-paneel

Trywall is een duurzaam prefab-paneel dat bestaat uit twee lagen polyester met een kern van rubber. Daardoor is deze ideaal voor lichtgewicht wanden, zoals metalstud, maar ook voor verlaagde plafonds. Trywall heeft een zeer hoge akoestische dempingwaarde en is snel een eenvoudig te verwerken. Het akoestisch prestatierapport werd aan de architect voorgelegd. Overtuigd van de prestaties van Trywall werd het duurzame product door de architect voorgeschreven en door de aannemer verwerkt. Het nieuwe pand van Imbema Cleton is een ontwerp van Van Es Architecten.

Wij zijn experts in akoestiek

Ons specialisme is het beheersen van contactgeluiden en trillingen in gebouwen. Hierin bieden wij een totaaloplossing en projectbegeleiding. Onze klanten hebben de zekerheid dat de vooraf bepaalde akoestische prestatie behaald wordt, zodat de eindgebruiker een optimaal akoestisch comfort ervaart. De ruimte wordt stiller en als rustiger ervaren.

Meer oplossingen

De nieuwe vloerakoestiek oplossingen worden op brede schaal in de markt toegepast. Wenst u advies, een gratis sample of documentatie? Neem contact op met onze experts. Bel 088 – 130 6156 of laat een bericht achter via onderstaand contactformulier.

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier