Bitumenband Asfaltaansluiting nieuwe landingsbaan

Asfalt op landingsbanen zijn onderhevig een flinke slijtage en worden elke paar jaar vervangen. Hoe leg je daar het snelst de bitumenband asfaltaansluiting?

De uitdaging  

De uitdaging is een passende aansluiting leggen tussen de ca 25 km lange start- en landingsbaan en de nieuwe betongoten die van begin tot eind aan beide zijden lopen. Het is onmogelijk om handmatig de TOK®-Band tussen betongoten met het asfalt aan te sluiten. Het moet ook snel gebeuren, de landingsbanen zijn hard nodig.

Gekozen oplossing: machinaal aangebrachte bitumenbanden

De aannemer kiest voor het machinaal aanbrengen van de bitumenbanden, de asfaltaansluiting, met de TOKOMAT®-Machine. Deze oplossing heeft een snelle verwerkingstijd van 5 km per dag. De machine brengt precies op de juiste hoogte de bitumenbanden aan. Daardoor vallen ze niet over het beton heen: in 1x heb je het juiste resultaat! Het verschil met andere machinale methodes is dat de TOKOMAT® de bitumenband er niet tegenaan spuit, maar plakt. De band verschuift niet meer. Bij spuiten krijg je een nevel en zwarte laag.  

Ander voordeel is de dikte van bitumenband: dit maakt hét verschil in kwaliteit. De gebruikte band is 10mm dik waardoor een goede rek en krimp tussen het beton en asfalt opgevangen kan worden. Bij dunnere banden zit het beton en asfalt te dicht op elkaar. De rek en krimp door weersinvloeden wordt dan niet goed opgevangen en het asfalt of beton zal gaan barsten.  

Conclusie 

De aannemer vervangt in een keer succesvol de landingsbanen. In samenwerking met Imbema staan de TOKOMAT®-Machines klaar. Direct na aanleg van de betonranden gaan de specialisten van Imbema aan het werk en aansluitend legt de aannemer het asfalt. 

Meer weten: www.imbema.com/wegenbouw

Op de hoogte blijven?

  Ja, ik wil 4-6x per jaar op de hoogte gehouden worden van nieuws, cases, innovaties op gebied van (meerdere keuzes mogelijk):

  UP
  Heb je een vraag?
  Bel 023 – 554 67 66
  App +31 (0) 6 135 582 70
  of ga naar contactformulier