Grondwerken veiliger met opblaasbare sleufbekisting

Daar waar een sleuf gegraven wordt, lopen personeel en materiaal het risico om bedolven te worden onder grond of zand. In veel gevallen wordt de sleuf daarom bekist met houten, aluminium of stalen panelen. Deze zijn vaak zwaar, lastig te verwerken, moeilijk te vervoeren en niet altijd te hergebruiken. Samen met onze producent PRONAL bieden we een veilige, duurzame en betrouwbare oplossing.

sleufbekisting

Lucht is licht in gewicht en overal beschikbaar. Met die gedachte ontwikkelde PRONAL een opblaasbare sleufbekisting, de SMARTSHORE. De nadelen van vroeger behoren met de komst van de SMARTSHORE tot het verleden, want deze revolutionaire ontwikkeling is:

  • licht van gewicht en eenvoudig te vervoeren
  • snel te plaatsen
  • eenvoudig op te blazen met een compressor
  • een duurzaam alternatief op bestaande toepassingen

De PRONAL SMARTSHORE bestaat uit speciale rubber kussens. Deze zijn voorzien van een aansluitventiel met veiligheidsklep (overdrukventiel). Door de hoge scheur- en slijtvastheid van het gevulcaniseerde rubber is de sleufbekisting keer op keer te gebruiken.

Hoe betrouwbaar de PRONAL SMARTSHORE is bleek tijdens een “stress-test” op een project in Roelofarendsveen. In aanwezigheid van medewerkers van Oasen Drinkwater en van aannemersbedrijven BAM en Visser en Smit Hanab, werden de opblaasbare kussens tot het uiterste getest. In de sleuf als sleufbekisting, over de sleuf om overheen te lopen, geslagen met een schep en opgeblazen om een minigraver op te tillen. De sleufbekisting bleek opgewassen te zijn tegen al dit geweld.

Ook werd geprobeerd de sleufbekisting in geplaatste toestand met een minigraver uit de sleuf te trekken. Maar de PRONAL SMARTSHORE bleek betrouwbaar bij het voorkomen van het instorten van de sleuf. De sleufbekisting bleef ondanks alle “mishandelingen” keurig op zijn plaats.

opblaasbare sleufbekisting

De opblaasbare sleufbekisting is door stichting Arbouw benoemd als arbovriendelijke hulpmiddel.

Wil je ook de veiligheid van medewerkers verbeteren en sneller en eenvoudiger werken? Bekijk ons wegenbouw productoverzicht of neem contact op met onze specialist Ton de Krosse.

Ton de Krosse

Ton de Krosse

Sales Engineer
UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier