Supermarktvloeren akoestisch geïsoleerd

Twee supermarktketens openden nieuwe vestigingen in Maarn en Groesbeek. Beide nieuwbouwlocaties combineerden een supermarkt met daarboven appartementen. Om geluidsoverlast voor de bewoners te voorkomen, is een PVE opgesteld. In dit Programma van Eisen is vastgelegd hoeveel geluid er in de appartementen hoorbaar mag zijn. Om aan die eisen te kunnen voldoen, werd de hulp van Imbema ingeroepen.

Geluid aanpakken

Rijdende winkelwagens en bevoorradingskarren, laden en lossen, stapelen van kratten , enz. Allemaal geluiden uit een supermarkt die tot overlast kunnen zorgen. Die geluiden planten zich via de vloer en wanden door naar bovengelegen woningen. Om dat geluid aan te pakken moest een betrouwbare akoestische isolatie in de vloer aangebracht worden.

Roll 7 van Isolgomma

Loos Betonvloeren B.V. uit Obdam was belast met het construeren van de vloer. Zij hadden in soortgelijke projecten al eerder samengewerkt met specialisten van Imbema. Op basis van de prima ervaringen uit die projecten, heeft Loos voorgesteld om onze Roll 7 akoestische isolatie van Isolgomma toe te passen.

Hoge drukbelasting

De Roll 7 isolatiematten zijn 7 mm dik, van grotendeels gerecycled materiaal en eenvoudig te verwerken. Daarnaast kan Roll 7 een hoge drukbelasting aan. Belangrijk voor vloeren waar een flink gewicht op staat, zoals in een supermarkt. Verder gebruikte Loos EPS om de vloer thermisch te isoleren. Dat kon prima met Roll 7 gecombineerd worden.

Wij zijn experts in vloerakoestiek

Ons specialisme is het beheersen van contactgeluiden en trillingen in gebouwen. Hierin bieden wij een totaaloplossing en projectbegeleiding. Onze klanten hebben de zekerheid dat de vooraf bepaalde akoestische prestatie behaald wordt, zodat de eindgebruiker een optimaal akoestisch comfort ervaart. De ruimte wordt stiller en als rustiger ervaren.

Meer oplossingen

De nieuwe vloerakoestiek oplossingen worden op brede schaal in de markt toegepast. Wenst u advies, een gratis sample of documentatie? Neem contact op met onze experts. Bel 088 – 130 6156 of laat een bericht achter via onderstaand contactformulier.

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier