Supermarktvloeren; hoe voorkom je geluidsoverlast?

Veel winkelcentra bestaan uit combinaties van appartementen met daaronder winkelruimte zoals een supermarkt. Dit kan geluidsoverlast voor omliggende bewoners veroorzaken. Denk aan rijdende winkelwagentjes, het gooien van zware kratten tijdens het bijvullen en in de emballageruimte, palletwagens en bevoorradingskarren. Toch zijn de geluiden prima te isoleren. Wil je weten hoe?

Geluidstrillingen

Geluid verplaatst zich makkelijk via de vloer en muren naar bovenliggende woningen. Bij de aanleg of het vervangen van een vloer in een supermarkt zijn daarom maatregelen nodig die aan de norm en het gewenste resultaat voldoen. Imbema heeft hiervoor de ultieme oplossing: de speciale akoestische isolatie van Isolgomma. Deze zijn voor 95% gemaakt van gerecycled materiaal en bieden een duurzame oplossing.

Duurzame oplossing

Voor tegels of plavuizen over een bestaande vloer biedt de Sylcer Line van Isolgomma de meest optimale oplossing. Sylcer is maar 3 mm dik. Daarmee is de extra vloerhoogte verwaarloosbaar. Wanneer een zwevende dekvloer nieuw wordt gestort, is Grei Line of Roll Line van Isolgomma het beste antwoord. Deze slechts 7 – 8 mm dikke isolatierol biedt betrouwbare akoestische isolatie die voldoet aan alle gestelde eisen uit het PVE voor supermarktvloeren.

Isolatie-supermarktvloeren-Imbema
UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier