Veilige en duurzame wegen met het Imbema Wegenbouwprogramma

Met deze tips, technieken en producten gaat asfalt langer mee

Dit wegenbouwprogramma helpt aannemers en anderen die actief zijn met het onderhoud en nieuwbouw van onze wegen met handige, duurzame en kostenefficiënte technieken en oplossingen. Resultaat: veiliger wegen die langer onderhoudsvrij blijven.

Vooral na een winter met sterk afwisselende vorst en dooi blijkt de schade enorm te zijn. Herstel is een kostbare zaak en zorgt bovendien voor veel verkeershinder. Schade en vroegtijdig onderhoud kunnen voorkomen worden wanneer veel aandacht geschonken wordt aan de aansluitingen van het asfalt, speciaal de voegen en naden.

Bij elke oplossing vind je de optimale constructie om wegen minder kwetsbaar te maken en de kwaliteit van wegen te verbeteren.

“Vaak zijn asfaltaansluitingen een sluitpost voor aannemers. Het moet gebeuren, maar moet wel ‘even snel tussendoor’. Terwijl een juiste aansluiting, met de juiste rek en krimp énorm veel verschil maakt in de uiteindelijke veiligheid en duurzaamheid van de weg. Onze ervaring en flexibiliteit heeft al vele aannemers geholpen.” 

Ger van Wunnik, Imbema

Voordelen goede asfaltaansluiting & snelle asfalt reparaties

Veiligheid door snelle reparaties

Invloeden van water en weer zorgen voor schade aan asfalt. Snelle reparaties zijn van belang, zodat er geen ongelukken gebeuren door scheuren of gaten.

Verbeter de veiligheid door passende aansluitingen

Asfalt met scheuren of naden, zorgt voor onveilige situaties; water blijft staan en werkt zich in, de naden of scheuren worden steeds groter waardoor vervanging van asfalt veel eerder nodig is. Voorkom dit met de juiste aansluiting, ook voor ZOAB asfalt.

Hoge duurzaamheid

Enerzijds door producten die milieutechnisch duurzaam zijn, zonder oplosmiddelen. Anderzijds door gebruik van de juiste technieken, de juiste producten waardoor wegen veel langer veilig blijven en minder onderhoud nodig hebben.

Whitepaper download

Wegenbouwprogramma

Wat is het verschil tussen naden en voegen in asfalt? Welke eisen heeft welk type aansluiting? Welke soorten asfaltaansluitingen zijn er? Welke oplossing past bij welk probleem? Wat zijn verschillen tussen reparatie asfalt methoden? Plus: een handig keuzeschema voor materiaalkeuze!

Asfaltaansluitingen

Er is een verschil tussen naden en voegen en het materiaal waar de aansluiting tussen aangebracht wordt. Onze specialisten helpen graag met advies.

NADEN
Naden zijn de aansluitingen van tegen elkaar liggende deklagen, bestaande uit een asfaltmengsel met identieke eigenschappen. Door deze gelijke eigenschappen is er weinig beweging te verwachten en de aansluiting kan gemaakt worden met een plastische massa. Hierdoor ontstaat een dichte aansluiting.

VOEGEN
Voegen zijn de aansluitingen van materialen met verschillende eigenschappen. Dit kan zijn de aansluiting van asfalt tegen beton (bijv. bij schampkanten), asfalt tegen staal (bijv. bij tramrails en stalen voegovergangen).
Ook asfalt tegen asfalt moet gezien worden als een voeg wanneer aangesloten wordt op een bestaande (oudere) asfaltconstructie (busbaan, afslag of verbreding van een weg) of tegen asfalt van een andere samenstelling, zoals bijv. gietasfalt. Bij voegen dient de aansluiting gemaakt te worden met een bitumineus voegprofiel. Voor de aansluiting van nieuw asfalt tegen oud asfalt kan gekozen worden voor een voegprofiel met een breedte van 10 mm.

Voor de overige voegen is het in verband met de grote spanningsverschillen ter plaatse van de voeg beter om een voegprofiel te gebruiken met een breedte van 20 mm. Ook bij freeskanten is het in verband met de te waarborgen afdichting aan te bevelen een voegprofiel te gebruiken met een breedte van 20 mm. In speciale gevallen is een grotere breedte te kiezen.

Wij kunnen je helpen de juiste keuze te maken. Samen kiezen we een verantwoorde oplossing en zorgen we voor de meest efficiënte verwerking (handmatig of machinaal).

Meer informatie?

Heb je niet gevonden wat je zoekt? Neem dan contact op met onze wegenbouwspecialisten.

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier