Wijnhavenkwartier; akoestische vloerisolatie in voormalig ministerie

Met de verhuizing van de ministeries van Veiligheid & Justitie en Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties, kon op de oude locaties het Wijnhavenkwartier gerealiseerd worden. De zakelijk ogende bebouwing wordt getransformeerd tot een combinatie van appartementen, commerciële ruimtes, kantoren en Campus Den Haag van de Universiteit Leiden. Bij dit enorm transformatieproject moest ook voorzien worden in de akoestische isolatie. Dat was wel een uitdaging.

Opbouwhoogte van maar 50 mm

De vloeren in het gebouw bleken niet voldoende akoestisch te isoleren. Om toch aan de gestelde eisen te kunnen voldoen, moest er voor akoestische isolatie gezorgd worden. Maar de geringe opbouwhoogte van 50 mm liet maar weinig ruimte voor een duurzame en betrouwbare oplossing. Daarnaast zat er veel hoogte verschil in de constructievloer en liepen er diverse leiding overheen. Een uitvullaag was dus noodzakelijk. Vloerenbedrijf Nicky Huisman B.V. uit Berlicum, verantwoordelijk voor de complete vloerverzorging, schakelde de experts van Imbema SMT in.

Grei 5 akoestische isolatie

Vanwege de geringe opbouwhoogte werd gekozen voor Grei 5 isolatiematten van Isolgomma. Deze isolatiemat van gerecycled materiaal is 5 mm hoog, maar biedt voldoende isolatie van contactgeluid. Dit bleek de beste combinatie met een Gyvlon anhydrietvloer die door Anhydrytec in dit project was voorgesteld. Vloerenbedrijf Nicky Huisman B.V heeft uiteindelijk de vloer als volgt uitgevoerd; 20 mm EPS mortel, 5 mm Isolgomma Grei 5 en 25 mm Gyvlon anhydriet dekvloer.

Meer weten over akoestische isolatie?

Meer weten over onze producten voor akoestische isolatie van wanden en vloeren? Neem contact op met onze specialisten via het online contactformulier.

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier