Waarom asfalt repareren?

Nederland heeft de grootste autosnelwegdichtheid van Europa; 57,5 kilometer asfalt per 1000 km². Door de hoge belasting en weersinvloeden ontstaat geregeld schade aan het oppervlak. Dit zijn bijvoorbeeld scheuren en gaten in het wegdek. Deze schades maken het voor de verkeersdeelnemers gevaarlijk om op te rijden.

Asfaltschades hebben veelal de volgende oorzaken:

 • Scheurvorming door uitzetten en krimpen van het oppervlak
 • Openstaande naden (contactvlakken) tussen asfalt door warm asfalt tegen koud asfalt aan te leggen (nieuw tegen oud)
 • Gaten in de deklaag weersinvloeden (vriezen en dooien)
 • Calamiteitenschade door bijvoorbeeld een verkeersongeval

Ieder type schade heeft zijn eigen reparatieoplossing.

WIJ HELPEN JE GRAAG!

Maurice Wolf – 06 20 80 34 92 – [email protected]

Ton de Krosse – 06 53 22 58 11 – [email protected]

Zware en intensieve verkeersbelasting in combinatie met sterk wisselende weersinvloeden zorgen voor aantasting van de asfaltonderlaag. Hierdoor ontstaan scheuren in het oppervlak, daar kan je niet aan ontkomen.

Specifiek voor scheurherstel heeft Imbema snelle en eenvoudige oplossingen in huis die zorgen voor een langdurig resultaat.

Hoe werkt het?

Het repareren van scheuren in asfaltweg is vakwerk en wordt door professionals uitgevoerd. Imbema helpt deze professionals graag op een flexibele en snelle manier. De materialen die we leveren komen uit onze voorraad (korte levertijden dus!) en het advies dat de specialisten geven is praktisch en oplossingsgericht.

Voordelen

 • Brede kennis van praktijksituaties
 • Altijd de juiste oplossing in huis
 • Voor elke toepassing een product beschikbaar en op voorraad

Onze oplossingen

TOK – MELT

TOK-MELT wordt gebruikt voor het vullen van scheuren, het maken van dilatatievoegen of flexigoten in de wegen- en spoorwegenbouw. Dankzij de uitstekende toepassings- en materiaaleigenschappen is het product een zeer effectieve oplossing.

TOK-MELT kan snel en veilig worden aangebracht met de juiste apparatuur, waardoor het een zeer duurzame oplossing is.

REINAU®-SNV 164

REINAU®-SNV 164 wordt gebruikt in de wegen- en spoorbouw voor het maken van dilatatievoegen en heeft zich al vele jaren bewezen. Dit product is zuurbestendig, waardoor het zeer geschikt is voor omgevingen waar bijvoorbeeld olie en/of brandstoffen voorkomen. Mestsilo’s zijn hier een voorbeeld van.

WIJ HELPEN JE GRAAG!

Maurice Wolf – 06 20 80 34 92 – [email protected]

Ton de Krosse – 06 53 22 58 11 – [email protected]

Gaten in het asfalt ontstaan onder andere door ouderdom van het asfalt, weersinvloeden en zware verkeersbelasting. Na een strenge winter kan ons wegennet er soms treurig uitzien. 

Juist voor het snel en vakkundig repareren van gaten in asfalt heeft Imbema diverse oplossingen in huis.

Hoe werkt het?

Iedere situatie is uniek, onze specialisten helpen je graag naar de juiste oplossing. Afhankelijk van bijvoorbeeld de diepte van het gat, levensduur en de belasting van het asfalt wordt de keuze van het juiste product bepaald. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? We kunnen een demonstratie op locatie van de verschillende producten verzorgen.

Voordelen

 • Kennis van, en advies in praktijksituaties
 • Keuze tussen reactief asfalt en koud asfalt
 • Alle oplossingen snel geleverd
 • Demonstratie op de gewenste locatie

Onze oplossingen

IMBEMA REPARATIEASFALT

Imbema reparatieasfalt is koudverwerkbaar asfaltmengsel bestaande uit bitumen en split. Het mengsel is verrijkt met toeslagstoffen.

Het reparatieasfalt is geschikt voor het repareren van het wegdek waar deze zwaar belast wordt en waar door intensief verkeer een wegafsluiting niet of nauwelijks mogelijk is. Het reparatiemiddel kan bij lage temperaturen en bij natte omstandigheden worden aangebracht.

De emmer heeft een inhoud van 20 KG.

IMBEMA KOUDASFALT

Imbema koudasfalt is de traditionele koudasfalt-soort gebruikt voor het repareren
van gaten in wegen met weinig belasting. Het is te verwerken in de zomerperiodes. Het koudasfalt wordt in zakken geleverd van 25 KG en is perfect voor het aanwerken van asfalt/straatwerk, het repareren van een gat in asfalt en het plegen van spoedreparaties.

WIJ HELPEN JE GRAAG!

Maurice Wolf – 06 20 80 34 92 – [email protected]

Ton de Krosse – 06 53 22 58 11 – [email protected]

Als snelheid geboden is…

Bij calamiteiten op de weg kunnen schades aan het wegdek ontstaan. Op dat soort momenten is het belangrijk de juiste materialen bij de hand te hebben. Imbema helpt je hier graag bij.

Extreem snel asfalt repareren kan met reactief asfalt. In tegenstelling tot koud asfalt, reageert het op water. Daardoor ontstaat het verhardingsproces. Dat gaat erg snel, na tien minuten kan er weer over het asfalt gereden worden.

Hoe werkt het?

Bij spoedreparaties wil je de oplossingen van Imbema bij de hand hebben. Onze oplossingen zijn snel beschikbaar, praktisch en gemakkelijk in verwerking. Het asfalt is snel te reinigen met SORB XT en te repareren met reactief asfalt. Een ideale combinatie!

Voordelen

 • Snel beschikbare oplossingen
 • Combinatie van reinigen en herstellen van asfalt
 • Zeer gemakkelijk te verwerken
 • Direct belastbaar na verwerking

Onze oplossingen

REACTIEF ASFALT – STEININGER

Steininger is een snelle oplossing voor scheuren en gaten in asfalt-/betonlagen. Door de unieke, milieuvriendelijke samenstelling is verwerking gedurende het gehele jaar mogelijk. Het is een kant-en-klaar twee-componentenmengsel dat direct verwerkbaar is, ook als de emmer tussentijds gesloten wordt. Zeer korte uithardingstijd, directe (zware) belasting is mogelijk.

TOK®-REP

Met TOK®-REP repareer je snel en eenvoudig beschadigingen in asfalt-afwerklagen, ook die van open poreuze asfalt. Bij open poreuze asfalt-afwerklagen moet ervoor worden gezorgd dat er onder de schade nog voldoende open poreuze delen van de deklaag aanwezig zijn, zodat het water kan wegvloeien.

SORB-XT – vloeistof aborberen

SORB XT is een 100% natuurlijk absorptiemateriaal voor vloeistoffen, heeft een zeer hoog absorptievermogen en werkt razendsnel.

Met SORB XT absorptievezels ruim je in één minuut een vloeistoflekkage op en laat je een 100% schone werkplek achter. Snel, veilig en een 100% natuurproduct.

Zeer breed toepassingsgebied. Voor het opruimen van lekkages op vloeren tot het bestrijden van olievlekken op open water tot het reinigen van opslagtanks.

WIJ HELPEN JE GRAAG!

Maurice Wolf – 06 20 80 34 92 – [email protected]

Ton de Krosse – 06 53 22 58 11 – [email protected]

De specialist in asfaltreparatie

Ons specialisme is het repareren van asfalt met duurzame oplossingen. Wij gaan altijd voor het beste resultaat in asfalt, omdat dit cruciaal is voor de veiligheid van de weggebruikers.

  UP
  Heb je een vraag?
  Bel 023 – 554 67 66
  App +31 (0) 6 135 582 70
  of ga naar contactformulier