Imbema ontvangt als een van de eersten ‘waterstofcertificaat’

Gaskoppelingen van Imbema zijn toekomstproof; duurzame investering in gasnetwerk

Onze Hawle kunststof POM-gaskoppelingen hebben het KIWA-certificaat verkregen voor het transporteren van 100% waterstofgas. Hiermee zijn wij een van de eerste leveranciers in Nederland met een ‘waterstofcertificaat’. Belangrijk voor de toekomst van Nederland want door het gebruik van deze koppelingen hoeft het huidige gasnet niet volledig vervangen te worden.

Imbema, leverancier van o.a. materialen voor de infrastructuur in de gasdistributie, heeft een declaration of performance uitgereikt gekregen voor het transport van waterstof in de kunststof POM-koppelingen. Deze waterstof-keuringseis 214 van Kiwa is een wereldprimeur in de gasindustrie. Nog geen ander land heeft keuringseisen voor het gebruik van waterstof gedefinieerd en ingevoerd.

In de Kiwa Keuringseis 214 zijn eisen geformuleerd voor de componenten die worden gebruikt in een netwerk met waterstofgas. Drukregelaars, kleppen en afsluiters die tot nu toe voor aardgas werden toegepast zouden eventueel anders kunnen reageren in combinatie met waterstofgas.

Imbema heeft al meerdere producten aangepast voor het gebruik van waterstof en de kunststof POM-koppelingen zijn nu het eerste product dat ook officieel door Kiwa is gekeurd. Daarnaast is Imbema ook actief in de proeftuin “Greenvillage” waar de overige producten de komende tijd in praktijk uitvoerig worden getest.

Waterstof kan het alternatief worden voor aardgas. Uit onderzoek van Kiwa blijkt dat bestaande aardgasinfrastructuren relatief eenvoudig kunnen worden omgebouwd voor de distributie van waterstofgas.

Onze specialisten Murat Ergisi en Raymond Tenwolde vertellen je graag meer over de mogelijkheden met onze koppelingen en fittingen.

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier