Reparatie watertransportleiding bij Dunea met Duo-Fit koppeling

In Den Haag, in de Hildebrandstraat, heeft een unieke reparatie plaatsgevonden van een lekkage in de watertransportleiding. Zonder deze grote waterleiding uit de grond te halen, is met een nieuw soort koppeling een lekkage gedicht. 

Bekijk de video van het reparatieproces en de installatie van de Duo-Fit koppeling:

De reparatie was noodzakelijk omdat er een lekkage was ontstaan tussen twee leidingdelen. Deze lekkage was helaas niet gemakkelijk te repareren. Het leidingmateriaal is van beton met een plaatstalenkern. De spie van de ene buis moet in de mof van de andere buis geschoven worden en de afdichting wordt gerealiseerd met een pakkingring.

Om dit te realiseren moet normaal gesproken het hele waterleidingdeel uit de grond gehaald worden. In de Hildebrandstraat was dit echter niet mogelijk, dus moest er een andere oplossing komen. Imbema adviseerde de nieuwe Duo-Fit koppeling, die speciaal op maat gemaakt is in Italië door Nova Siria.

Raymond Tenwolde, sales engineer Imbema: “Dunea is al lang een gewaardeerde klant van Imbema. Ik werd gebeld over de lekkage waarbij ik begreep dat de situatie complex was. Ik adviseerde in dit geval de Duo-Fit oplossing. Gezien de situatie en het belang van deze transportleiding, was snelheid belangrijk. Dat betekende snel schakelen voor ons, wat geen probleem is. Ruim binnen twee weken hebben we de op maat gemaakte koppeling geleverd, rechtstreeks vanaf de fabriek naar de locatie.”

duo-fit koppeling dunea

Het leidingdeel kon met deze methode in de grond blijven en de koppeling is om de lekkage gezet, als een soort ketel. Hierdoor was er veel minder overlast voor de omgeving én kon de waterlevering continu doorgaan.

“Deze nieuwe werkwijze is goed bevallen. De samenwerking met de leverancier is goed verlopen en we hebben de overlast voor de omgeving beperkt kunnen houden”, vertelt Michel Helgers, deelprocesmanager uitvoering onderhouden leidingen bij Dunea.

Gaat deze nieuwe Duo-Fit koppeling ook in de toekomst gebruikt worden?

Helgers: “De koppeling is goed bevallen en eenvoudig te monteren in een relatief korte tijd. Dus zeker voor herhaling vatbaar, maar gelukkig komen dit soort lekkages maar heel weinig voor.”

Meer weten over het ruime aanbod van Imbema of inhoudelijke vragen? Neem contact op met Raymond Tenwolde, sales engineer Imbema. 

Bekijk de website van Dunea

Dit artikel en de video zijn in samenwerking met Dunea tot stand gekomen.

Raymond Tenwolde

Raymond Tenwolde

Sales Engineer
UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier