Drinkwaterleidingproject: vernieuwing watertransportleiding Dunea

De verbreding van de A44 tussen Leiden-West en knooppunt Ommedijk (RijnlandRoute) betekent dat de watertransportleiding verlegd moet worden. Voor welke oplossingen heeft Dunea gekozen in dit project?

De RijnlandRoute bestaat uit het aanpassen van bestaande wegen en knooppunten rond de A44 en A4. De vernieuwing van de waterleiding wordt uitgevoerd door aannemer Van Gelder en vond plaats in het derde kwartaal van 2018. Dunea heeft gekozen voor kwaliteitsproducten van Imbema en vertrouwt op onze goede service en ontzorging.

Klantspecifieke oplossingen

De oplossingen die Imbema voor dit project heeft verzorgd, bestaan uit drie verschillende onderdelen:

  1. Overgangskoppeling. Op verzoek van Dunea heeft Imbema een op maat gemaakte overgangskoppeling van Nova Siria Deze overgangskoppeling met een tolerantie van 30mm aan beide zijden, koppelt een betonnen (1000mm) en gietijzeren (800mm) leiding.
    Dunea waterleiding
  2. Dubbel excentrische vlinderkleppen. Imbema heeft voor dit project in verschillende afmetingen dubbele excentrische vlinderkleppen van Hawle met een Auma wormwielkast geleverd.
  3. Corrosiewerende producten. Er zijn diverse flensverbindingen ingepakt met corrosiewerende producten (DENSO®-PF Mastic, DENSO®-Plast en DEPROTEC®-PUR) van Denso. Deze zijn gericht op de bescherming van de waterleiding. Tijdens het verwerken van de Denso materialen heeft de specialist van Imbema op het werk instructies gegeven.

Bekijk deze foto’s:

Meer weten over het ruime aanbod van Imbema of inhoudelijke vragen? Neem contact op met Raymond Tenwolde, sales engineer Imbema. 

Bekijk de website van Dunea

Raymond Tenwolde

Raymond Tenwolde

Sales Engineer

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier