Waternet organiseert kennismarkt voor eigen monteurs en studenten

Eindelijk is het zover: de kennismarkt bij Waternet is een feit! Het idee lag al jaren op de plank en Marco Bakker, technisch specialist bij Waternet, heeft het weten te realiseren. Tijdens de driedaagse kennismarkt werden leveranciers, waaronder Imbema, uitgenodigd hun kennis en oplossingen te demonstreren aan de medewerkers van Waternet en aan studenten.

Op het terrein van Waternet in Weesperkaspel vond de kennismarkt plaats. Doel: eigen monteurs, werkvoorbereiders, aannemers en studenten kennis laten maken met materialen en innovaties.

Iedereen leert tijdens de kennismarkt

De kennismarkt demonstreert direct zijn nut: iedereen steekt er veel van op. De monteurs leren bijvoorbeeld over de nieuwe oplossingen zoals de Combiflex afsluitercombinatie van Imbema, waar je heel compact mee kunt werken. De monteurs zijn hier erg enthousiast over en delen dat ook weer met de inkopers, die verrast zijn door hun perspectief.

Hawle fittingen echt testen

Waternet wil ook graag aan de monteurs laten zien dat de Hawle fittingen echt goed zijn: dat demonstreert Imbema tijdens de Hawle Pressure Challenge. De monteurs krijgen ook praktische tips, zoals dat het gebruik van de momentsleutel essentieel is bij de Ultragrip- en Multrigrip koppelingen.

Tijdens de dag dat de studenten er zijn, maakt deze pressure test veel indruk. De studenten zijn onder de indruk van de hoge druk, ca. 55 bar, die nodig is om de PE-leiding te laten exploderen terwijl de Hawle fittingen heel blijven: zo sterk zijn deze fittingen!

Bijzonder programma en bijzondere studenten

Een bijzondere ontwikkeling tijdens de pressure test is dat Raoul Bruin, leerling van het Nova College uit Beverwijk, na één demonstratie door Bert van der Giessen, senior sales engineer bij Imbema, het stokje overneemt: Raoul demonstreert zelf meerdere keren aan zijn mede-studenten hoe je een Hawle fitting op een waterleiding plaatst, hoe je het glijmiddel aanbrengt, waarom een ring wel of niet lostrekt en voert de pressure test uit. Bert staat er glunderend naar te kijken!

De studenten krijgen een afwisselend programma met een bijeenkomst, praktische proeven zoals kraantje drukken (gelukkig was het mooi weer), water- en druktesten. Daarnaast maken ze kennis met drone- en afvalwater innovaties. Waternet demonstreert een eigen innovatie: een vacuüm toilet in woonhuizen waarmee je kleinere leidingen gebruikt. Daardoor wordt het eenvoudiger om leidingen en water te zuiveren.

Hoe werken Waternet en Imbema samen?

Waternet heeft al jaren nauw contact met Imbema. Marco geeft aan dat de samenwerking met Imbema erg prettig verloopt. Er wordt echt samen gekeken naar welke oplossing het beste is voor bepaalde situaties:

“Ik heb heel goed contact met Imbema. Imbema is altijd enthousiast en komt met nieuwe suggesties, ze helpen ons met dingen die er nog niet zijn. Ik heb hele positieve ervaringen met Imbema, zoals met Bert, Raymond Tenwolde en Henk Esvelt.”

Marco Bakker

Succesvolle kennismarkt

Circa tien jaar geleden kreeg Marco Bakker, initiatiefnemer vanuit Waternet, de tip van Bert over een interessante wintercursus bij een waterbedrijf in Groningen.

Nu heeft Marco iets dergelijks, samen met team Techniekmarkt van Waternet, zelf groots gerealiseerd: een driedaagse markt met 16 leveranciers, ruim 120 monteurs, plus werkvoorbereiders, studenten en andere geïnteresseerden. Een groot succes!

Meer informatie over Hawle systemen? Neem contact op met Bert van der Giessen, senior sales engineer Imbema. 

Bekijk deze foto’s:

Bekijk de website van Waternet

Bert van der Giessen

Bert van der Giessen

Senior Sales Engineer

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier