Corrosiewering

$ 2.500.000.000.000, dat zijn de kosten die jaarlijks wereldwijd het gevolg zijn van corrosie. Imbema biedt dé verzekering tegen kostenverslindende corrosie, een unieke combinatie van passieve corrosiewering en kathodische bescherming. Ons doel is om uw zorgen uit handen te nemen. Daarom pakken we corrosieproblemen als een volledig project aan: van onderzoek en calculatie tot en met de implementatie. Zodra alles juist geïnstalleerd is, zorgen wij met ons innovatieve real-time monitoring systeem dat uw assets continu bewaakt worden. Van damwand tot pijpleiding, van schip tot windturbine op zee en van tankopslag tot aanlegsteiger, wij bieden een complete verzekering tegen kostbare corrosie.

Onze oplossingen

Corrosiewering

Onder passieve corrosiewering wordt verstaan: het beschermen van metalen assets door het afsluiten van de ondergrond tegen invloeden van buitenaf, zoals zuurstof, vocht en chemicaliën. Al ruim 70 jaar is Imbema de exclusieve distributeur in Nederland en België van Denso, bekend van vetband oftewel Densoband. Met de Denso producten bieden wij een zeer breed assortiment premium kwaliteit tapes, bandages en coatings. Hiermee hebben wij de oplossing voor vele verschillende toepassingen. Wij gaan graag in gesprek om de juiste oplossing voor uw corrosieproblemen te vinden.

Passive kathodische bescherming

Passieve kathodische bescherming

Kathodische bescherming is een manier van corrosiewering dat berust op het principe van potentiaalverlaging van de te beschermen structuur. Wanneer gebruik gemaakt wordt van opofferingsanodes om dit potentiaalverschil te bereiken, spreekt men over passieve kathodische bescherming. Ook kan corrosie ontstaan wanneer twee leidingsystemen van verschillende metalen aan elkaar gekoppeld zijn. Om dit tegen te gaan zijn onze isolatiekoppelingen de oplossing. Imbema beschikt over een compleet assortiment A-kwaliteit producten om een installatie van passieve kathodische bescherming te plaatsen.

Actieve kathodische bescherming

Actieve kathodische bescherming

Men spreekt over actieve kathodische bescherming of stroomopdruksysteem wanneer het potentiaalverschil op het te beschermen oppervlak wordt bereikt met een externe bron (gelijkrichter). Bij dit systeem worden inerte anoden gebruikt in tegenstelling tot de opofferingsanodes van het passieve kathodische beschermingssysteem. Doordat bij actieve kathodische bescherming de beschermstroom aangepast kan worden bij veranderende bodemcondities, biedt dit systeem meer controle op het corrosieproces. Wij ontwerpen onze systemen om te voldoen aan hoge kwaliteit, laagste kosten, efficiënt en weinig onderhoud.

Monitoring

Monitoring

Onder monitoring verstaan we het constant aanhouden van het potentiaalverschil dat nodig is om corrosie tegen te gaan. Hierbij wordt gebruik gemaakt van permanente referentiecellen en automatisch gestuurde gelijkrichters, die dit verschil bewaken. Onze gelijkrichters kunnen in 3 monitoring modi werken: constante spanning, constante stroom, constant potentiaalverschil. In de nabije toekomst en afhankelijk van de wensen bieden wij ook inspectie en monitoring aan om uw assets 24/7, real-time te beschermen.

Project management

Projectmanagement

Van ontwerp en calculatie tot het plaatsen van de installatie en zelfs daarna, Imbema heeft alles in huis om u te ontzorgen in de strijd tegen corrosie. Ook het monitoren en het onderhouden van het systeem kan Imbema doen, waardoor u gedurende de hele levensduur van de assets optimaal beschermd bent tegen corrosie. Gecertificeerde engineers, A-kwaliteit producten en projectmanagement zorgen voor structurele integriteit van uw systeem.

Onze services

Onderzoek en advies Kathodische bescherming

Onderzoek & Advies

Voorafgaand aan het ontwerp en de berekening van het systeem is het noodzakelijk om gedegen onderzoek te doen. Onze specialisten maken een gedetailleerde analyse van de lokale situatie, geografische en meteorologische omstandigheden, bodemweerstandsgegevens en de aanwezigheid van objecten of structuren. Op basis van deze analyse brengen wij advies uit ten aanzien van de te nemen vervolgstappen.

Ontwerp

Ontwerp & Calculatie

Elke situatie is uniek. Daarom is het van het grootste belang dat, op basis van onderzoek, het beste systeem ontworpen en berekend wordt. Wij ontwerpen onze systemen zelf om te voldoen aan hoge kwaliteit, laagste kosten, efficiënt en weinig onderhoud. Alle systeemontwerpen worden uitgevoerd door gecertificeerde TWI-corrosion en NACE-corrosion engineers. Dit is de garantie dat de systemen voldoen aan internationale normen.

installatie

Installatie

Installatie wordt onder supervisie van Imbema engineers en door Imbema gekwalificeerde technici uitgevoerd. Gedurende het hele projectmanagementproces wordt het ISO 9001-kwaliteitsprotocol gehandhaafd en gewerkt volgens VCA-voorschriften. Onze systemen zijn zo geconstrueerd dat de installatie van het kathodische beschermingssysteem eenvoudig aan de wal kan plaatsvinden.

Training

Training

Goed onderhoud aan het systeem verlengt de levensduur. Daarom is het verstandig om technici en ander personeel te trainen hoe het systeem te gebruiken en te onderhouden. Onze specialisten verzorgen trainingen waarin de basis en geavanceerde werking van het systeem wordt uitgelegd. Daarnaast verstrekken wij een trainingshandboek en naslagwerk ter ondersteuning.

It’s Teamwork

Onze specialisten van Corrosiewering helpen u graag met het juiste product, een technisch advies of een passende oplossing. Neem voor meer informatie contact met ze op of vul het contactformulier in.

Ton de Krosse

Ton de Krosse

Sales Engineer Corrosiewering NL

Contactformulier

  Mike De Vleeschouwer
  "Optimale kathodische bescherming kan alleen worden bereikt door een slimme combinatie van actieve ėn passieve kathodische bescherming. Alle andere oplossingen zijn slechts compromissen."
  Mike De Vleeschouwer Technical Manager
  UP
  Heb je een vraag?
  Bel 023 – 554 67 66
  App +31 (0) 6 135 582 70
  of ga naar contactformulier