Hoe veilig en hoe makkelijk toepasbaar is de Hawle ISOII fitting?

In 2018 is de nieuwe fitting van Hawle geïntroduceerd: de Hawle ISOII fitting. Deze fittingen zijn toepasbaar op zowel water- als gasleidingen. Dit onderscheid wordt duidelijk door de kleur: blauw voor fittingen voor waterleidingen, geel voor fittingen voor gasleidingen.

De kwaliteit van Hawle is bekend. Maar hoe veilig, hoe makkelijk toepasbaar en hoe trekvast is deze nieuwe fitting?

Dit demonstreert Bert van der Giessen tijdens de InfraTech 2019! Kom naar Imbema op stand 2.304 en doe mee met de Hawle Pressure Challenge.

Bekijk deze 2 video’s: de Hawle Pressure Challenge met uitleg voor water- en gastoepassing.

Hawle Waterfitting

Hawle Gasfitting

Voordelen van deze nieuwe Hawle ISOII fittingen

  • Door het nieuwe materiaal, is de fitting UV bestendig(er)
  • De HAWLE-Steekfitting is een ongedeelde fitting. Hij bestaat uit een kunststof huis met ingebouwde trekring, afdichtingsring en rubbermanchet. Dus géén losse onderdelen.
  • De afdichtingsring in de HAWLE- Steekfitting is vervaardigd van NBR voor gastoepassingen en van EPDM voor toepassingen in water.
  • De trekring van de HAWLE-Steekfitting heeft een conische binnenvorm en is voorzien van een wafel- patroon. Hiermee wordt een zeer grote trekvastheid verkregen, terwijl de buis slechts minimaal wordt belast. Dus geen kans op insnoering.
  • HAWLE-Steekfittingen zijn bestand tegen een hoge druk; voor gasleidingen tot 10 bar en voor waterleidingen tot 12,5 bar.
  • KIWA Water Mark voor gasfittingHet leveringsprogramma is compleet en geschikt voor alle leidingdiameters van 20 tot 63 mm.
  • Ze hebben het KIWA keurmerk ontvangen, een bewijs van kwaliteit en veiligheid.

Meer weten?

Binnenkort staan de fittingen in onze webshop, voor nu zijn ze bestelbaar via onze servicedesk. Neem contact op: info@imbemadenso.nl

Bert van der Giessen

Bert van der Giessen

Senior Sales Engineer
UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier