Leidingtechniek

Imbema heeft al decennia passie voor leidingtechiek. Dit komt tot uiting in onze betrokkenheid en ondersteuning gedurende de ontwerp-, installatie- en onderhoudsfase. Wij weten als geen ander dat betrouwbaarheid van het netwerk essentieel is om leveranties aan de eindgebruiker te garanderen. Met onze expertise en een breed productassortiment van A-kwaliteit merken bieden wij een compleet pakket dat nodig is voor optimale installatie, beheer en onderhoud van warmte-, water-, stroom- en gasnetten. Daarnaast zorgen wij ervoor dat u als eerste gebruik kunt maken van de laatste innovaties om veiligheid, efficiëntie, betrouwbaarheid en het kostenplaatje te verbeteren.

Een aantal van onze topmerken

Een aantal van onze topmerken

Onze oplossingen

Verbindingen Imbema

Verbindingen

Verbindingen in het leidingnetwerk zijn er in alle soorten en maten. U kunt het zo gek niet bedenken of Imbema heeft de juiste verbinding voor de juiste klus. Van kleine maat kunststof fittingen tot aan grootbereik koppelingen en van makkelijk te installeren trekvaste verbindingen tot aan betrouwbare pas- en inbouwstukken, bij Imbema vindt u het. Als er een afwijkende maat nodig is leveren wij custom made koppelingen. Ook voor allerlei gietijzeren hulpstukken bent u bij ons aan het goede adres.

Afdichten

Controle over het leidingnet is een must. Daarom is het kunnen afsluiten van een leiding van groot belang. Zowel voor drink- en afvalwater als voor gas- en waterstofnetwerken hebben wij de juiste producten. De meest gebruikte afsluiters zijn schuifafsluiter, maar ook bijvoorbeeld mesafsluiters, vlinderkleppen, keerkleppen en dienstkranen zijn in allerlei materiaalsoorten en maten terug te vinden in het assortiment van Imbema. Naast permanente afsluitmogelijkheden leveren wij ook tijdelijke afdichtingen voor werkzaamheden aan leidingnetwerken.

Encapress

Repareren

Wanneer er nood aan de man is, moet een reparatie zo snel en effectief mogelijk worden uitgevoerd met zo min mogelijk overlast voor de omgeving. Bij Imbema vindt u middelen om een beschadigde leiding te repareren, zoals reparatieklemmen, reparatiefittingen en Encapress. Met coatingreparatie zorgt u ervoor dat beschadigde leidingen niet voor corrosieproblemen gaan zorgen. Hierdoor wordt de levensduur van het leidingnetwerk verlengt. Voor het inwendig afdichten van binnengasleidingen kunt u met Polyfill eenvoudig gaslekken verhelpen.

Beschermen

Kleine schades kunnen gigantische gevolgen hebben in tijd, geld en impact voor het milieu. Beschermen van middelen is waar Imbema groot mee is geworden. Als exclusieve distributeur van DENSO hebben wij een zeer breed assortiment om assets te beschermen tegen corrosie en mechanische schade, denk aan onder andere verschillende soorten corrosie tapes, banden, krimpmancheten en kabelbescherming. Om de strijd tegen corrosie volledig aan te kunnen, biedt Imbema naast passieve corrosiewering ook premium producten en diensten voor kathodische bescherming.

Smart solutions Imbema

Smart solutions

Met de ontwikkeling van Industry 4.0 volgen smart solutions elkaar in rap tempo op. Zo ook in de leidingtechniek. Zowel Imbema als haar leveranciers blijven digitale oplossingen ontwikkelen om de behoeftes van de klant in te vullen. Doordat met smart solutions, zoals actuators, slimme sleutels en beveiliging, systemen en netwerken van een afstand uitgelezen en bediend kunnen worden, krijgt de klant meer inzicht in en controle over processen. Daarnaast maken cloud oplossingen het mogelijk om data makkelijk op te slaan en uit te lezen. Wij kijken graag samen naar smart solutions die uw werk veiliger, efficiënter en effectiever maken.

Veilig werken PBM

Veilig werken

Niet alleen voor de mensen die het werk uitvoeren, maar ook voor de omgeving is veiligheid het allerbelangrijkste. Naast een uitgebreid assortiment persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) bieden wij allerlei tools aan, die de veiligheid voor de monteurs en omgeving sterk verbeteren. Zo zorgt de Tijdelijke Boorgat Afdichting (TBA) ervoor dat leidingen veilig onder druk kunnen worden aangeboord. Een ander voorbeeld is de DGT, apparatuur waarmee u veilig digitale gasbeproeving uitvoert. Of de opblaasbare sleufbekisting, die voorkomt dat een sleuf instort en gevaar oplevert voor de monteurs.

Gereedschappen

‘Goed gereedschap is het halve werk’ is een veel gebruikte spreuk. Wij zijn ervan overtuigd dat dit klopt. Het juiste gereedschap zorgt er niet alleen voor dat onderdelen op de juiste manier geïnstalleerd kunnen worden en daarmee de levensduur van het leidingnetwerk vergroot. Het zorgt er ook voor dat monteurs een klus sneller klaren, wat aanzienlijke kostenbesparingen met zich mee kan brengen. Vergeet niet dat goed gereedschap veilig werken bevordert en specialistisch werk mogelijk maakt. Naast een breed assortiment A-kwaliteit gereedschappen heeft Imbema een Service & Repair center om tools te repareren en te hercertificeren.

Hydranten

Brandbestrijding

Voor effectieve brandbestrijding is het van belang dat brandweer snel en eenvoudig gebruik kan maken van bluswater. Met een ruim assortiment standstukken, ondergrondse en bovengrondse brandkranen (hydranten) maakt Imbema effectieve brandbestrijding mogelijk. Storz koppelingen zijn in allerlei soorten beschikbaar, zelfs toegerust met sensoren. Dit S-CAP systeem is een smart solution, waarmee brandkranen beveiligd zijn en op afstand een signaal afgeven bij ongewenst gebruik. Onze hoogwaardige brandslangen en opblaasbare kussens zijn enkele producten die het de brandweer makkelijker maken bij brandbestrijding.

Uitgelichte innovaties

Slim, veilig en eenvoudig controleren van gasleidingen confrom VIAG VWI G-07 en VWI G-12. De DGT Smart maakt het beproeven van lagedruk gasaansluitleidingen en binneninstallaties een stuk eenvoudiger. Dit digitale gasbeproevingsapparaat heeft een Bluetooth verbinding en DGTCloud-service, voorzien van een intelligente datalogger en interne temperatuursensor, voor sterkte- en dichtheidsbeproeving van gas lagedruk-aansluitleidingen. Bij Imbema kunt u ook terecht voor onderhoud en calibratie van de DGT Smart.

Imbema ontwikkelt samen met klanten en partners slimme oplossingen ter verbetering van de ondergrondse waterinfra. Wij richten ons op het slim verbinden en samen innoveren van het waterleidingnet. Met de 3S actuator bestuurt u eenvoudig waterstromen door op afstand afsluiters te bedienen. Bij drukverlies door bijvoorbeeld een leidingbreuk kan dit grote wateroverlast voorkomen. Met deze smart solution houdt u maximale control over uw assets en bespaart daarmee een hoop tijd en geld.

Met de TBA 3.0 (Tijdelijke Boorgat Afdichting) werkt u veilig aan gasaansluitstukken conform VIAG VWI G-17. Dit gepatenteerde systeem helpt u veilig en gasloos het boorgat in de hoofdleiding tijdelijk af te dichten, zodat gasaansluitleidingen vervangen kunnen worden. Daarmee werkt u veiliger en zonder onderbrekingen aan de gasleiding. De TBA koffer zit vol slimme innovaties; het TBA-toestel is licht in gewicht, alle benodigde gereedschappen zijn aanwezig en het toestel kan worden gebruikt op alle kunststof opzetstukken.

Inventariseer eenvoudig de conditie van afsluiters met Smart Valve Maintenance van 3S. Typische uitdagingen voor waterbedrijven zijn de registratie van gegevens na bediening, de (onjuiste) stand van de afsluiter, onvindbare afsluiters (locatie in het systeem versus in het veld) en de ondermaatse leveringsminuten als gevolg van calamiteiten. Hierdoor ontstaan regelmatig ongewenste situaties zoals doodwater in de leiding of ongewenste verrassingen qua stand van de afsluiter. Deze slimme afsluitersleutel maakt een draadloze verbinding en slaat de gegevens over de conditie van de afsluiter op in uw eigen GIS-systeem.

It’s teamwork

Onze specialisten van Gas & Water helpen je graag met het juiste product, een technisch advies of een passende oplossing. Neem voor meer informatie contact met ze op of vul het contactformulier in.

Murat Ergisi

Murat Ergisi

Gas, Energie en Installatie
Philip Eeckhout

Philip Eeckhout

Sales Manager Belgium
Henk Esvelt

Henk Esvelt

Drink- en afvalwater

Contactformulier
  Henk Esvelt
  "De meeste voldoening haal ik uit het samenwerken met klanten. Adviseren, meedenken in oplossingen en het aanbieden van de juiste materialen en systemen. Daar stop ik veel energie en enthousiasme in."
  Henk Esvelt Sales support Imbema
  UP
  Heb je een vraag?
  Bel 023 – 554 67 66
  App +31 (0) 6 135 582 70
  of ga naar contactformulier