Meet- & Regeltechniek

Imbema is een toonaangevende leverancier van industriële oplossingen op het gebied van regeltechniek en meetinstrumenten. Wij bieden hoogwaardige producten en diensten aan klanten in diverse sectoren, zoals de water-, gas- en energieindustrie. Naast producten kunt u ook bij ons terecht voor advies, engineering, inbedrijfstelling en onderhoud. Imbema is een betrouwbare partner voor klanten die streven naar een veilige, efficiënte en duurzame bedrijfsvoering.

Enkele van onze merken

Onze oplossingen

Metering

Metering is essentieel voor vele markten, industrieën en ook particulieren, omdat het zorgt voor nauwkeurige meting van energie, water, warmte of gas die door nutsbedrijven aan klanten wordt geleverd. Moderne meters bieden real-time monitoring en gegevens op afstand uitlezen, terwijl geavanceerde meetsystemen de kwaliteit van de nutsvoorzieningen bewaken, zoals de druk in het water- of gasnetwerk of de stroomkwaliteit in het elektriciteitsnetwerk. Metering maakt efficiënt beheer en verbeterde dienstverlening aan klanten mogelijk. Of u nu op zoek bent naar een eenvoudige en betaalbare oplossing, of een geavanceerdere meter met meer functies, ons assortiment biedt een breed scala aan opties om aan uw behoeften te voldoen.

Databeheer

Datacommunicatie en databeheer spelen een steeds belangrijkere rol in de maatschappij en ook zeker in de markten van gas, water, warmte en energie. Het verzamelen van gegevens door apparaten zoals slimme meters en sensoren, stelt centrale systemen in staat om inzicht te krijgen in het gebruik van nutsvoorzieningen. Databeheer omvat het analyseren en opslaan van deze gegevens om trends te identificeren, toekomstige gebruikspatronen te voorspellen en storingen te detecteren en te voorkomen. Daarbij is het belangrijk om de gegevens van klanten te beschermen en ervoor te zorgen dat de gegevens niet worden misbruikt of gestolen. Imbema heeft met een breed scala producten van verschillende leveranciers de oplossing in handen voor betrouwbaar en veilig databeher.

Test- en IJkapparatuur

Wij begrijpen hoe belangrijk het is om nauwkeurige metingen te hebben voor gas, energie en emob (elektrisch mobiliteit). Daarom bieden wij de nieuwste en meest geavanceerde test- en ijkapparatuur om ervoor te zorgen dat uw meetapparatuur altijd nauwkeurig en betrouwbaar is en voldoet aan de laatste wetgeving. Onze apparatuur voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen, waardoor u verzekerd bent van betrouwbare meters. Voor zowel het testen van meetapparatuur op locatie als voor een stationair systeem voor het test- en ijkproces hebben wij oplossingen die bij uw behoeften passen. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie en ontdek hoe onze test- en ijkapparatuur uw meter up to date houden.

Gasdetectie en -beproeving

Het doel van gasdetectie is om de aanwezigheid van gevaarlijke gassen in een bepaalde omgeving te detecteren, terwijl het doel van gasbeproeving is om de gasdruk in en dichtheid van gasinstallaties te meten. Gasdetectie en -beproeving zijn van vitaal belang om de veiligheid van werknemers en het publiek te waarborgen in omgevingen waar gevaarlijke gassen aanwezig kunnen zijn. Het is belangrijk dat bedrijven en organisaties regelmatig onderhoud uitvoeren aan hun gasdetectiesystemen en dat medewerkers op de hoogte zijn van de juiste veiligheidsprocedures in geval van een gaslek of een andere gevaarlijke situatie. Bekijk hier ons assortiment.

Meetspecialisten

Onze meetspecialisten in de energiesector zorgen voor de meting en analyse van verschillende aspecten van energieproductie, -distributie en -gebruik. Ze installeren, kalibreren en onderhouden meetinstrumenten, voeren metingen uit om de hoeveelheid energie te meten die wordt geproduceerd en geleverd, analyseren meetgegevens en rapporteren de resultaten aan belanghebbenden. Daarnaast kunnen ze betrokken zijn bij het ontwerpen en optimaliseren van energieproductie- en distributiesystemen. Kortom, de meetdiensten van Imbema dragen bij aan de veiligheid, betrouwbaarheid en efficiëntie van energieproductie en -distributie.

Tussenbemetering

Bespaar op uw nutsvoorzieningskosten met tussenbemetering, ook wel sub-metering genoemd. Tussenbemetering is het installeren van extra meters om het verbruik van een specifiek deel van een gebouw of terrein te meten. Dit zorgt voor een nauwkeuriger meting en facturatie van nutsvoorzieningen zoals water, gas, warmte en elektriciteit voor individuele huurders of specifieke gebieden binnen een gebouw. Door submetering te gebruiken stimuleert u niet alleen inspanningen voor het behoud van hulpbronnen, maar ook een eerlijkere verdeling van de kosten, waardoor u op uw uitgaven kunt besparen. Imbema kan u compleet ontzorgen bij uw project van het ontwerp tot installatie en van hardware tot uw dashboard.

Service Center

Imbema Service Center biedt onderhoud, reparatie en kalibratie van diverse technische producten, waaronder meetinstrumenten en test- en ijkapparatuur. Het Service Center heeft ervaren technici en biedt kwaliteitsdiensten aan zowel zakelijke als particuliere klanten. Naast onderhoud en reparatie biedt het Service Center ook inspectiediensten en trainingen op locatie aan, en werkt het samen met gerenommeerde fabrikanten om de hoogste kwaliteit te garanderen. Imbema is een toonaangevend bedrijf in de technische industrie met jarenlange ervaring. Wil je jouw apparaat aanmelden ter reparatie, onderhoud of kalibratie? Dat kan hier eenvoudig online!

Projectaanpak op maat

Actueel en individueel inzicht in energieverbruik krijg je door een combinatie van de expertise van Imbema, data integratie in eigen of stand-alone systemen en uiteraard de juiste innovatieve techniek. Afhankelijk van de wensen biedt Imbema oplossingen op maat. Van alleen inventarisatie en advies tot ontzorging met compleet projectmanagement van grote complexe projecten, onze klanten kiezen de modules die passen bij hun situatie.

Ontwerp

Project engineering

 • Configuratie advies
 • Calculatie

Hardware

 • Warmtemeters
 • Gasmeter
 • Watermeters
 • Elektriciteitsmeters
 • Montage accessoires
 • Datacollectie
 • Datacommunicatie
installatie

Project implementatie

 • Project engineering / planning
 • Project installatie
 • Training en certificering van beheerders

Dienstverlening

 • Klantportaal voor status inzichten
 • Alarmfuncties op maat
 • Facturatie
 • Service / onderhoudsbeheer

It’s Teamwork

Onze specialisten van Meet- & Regeltechniek helpen u graag met het juiste product, een technisch advies of een passende oplossing. Neem voor meer informatie contact met ze op of vul het contactformulier in.

Mark Kuijpers

Mark Kuijpers

Accountmanager Energie
Ahmed Raji

Ahmed Raji

Sales Engineer België
Gerrit Resida

Gerrit Resida

Accountmanager Energie
Jeroen Verweij

Jeroen Verweij

Sales Engineer

Contactformulier

  UP
  Heb je een vraag?
  Bel 023 – 554 67 66
  App +31 (0) 6 135 582 70
  of ga naar contactformulier