Wegenbouw

Bij het aanleggen van nieuw asfalt is het belangrijk dat dit goed gebeurt, zodat weggebruikers er jarenlang van kunnen profiteren. Jaarlijks worden in Nederland duizenden kilometers asfalt aangelegd. Op gebied van wegenbouw levert Imbema al vele jaren duurzame en kostenefficiënte oplossingen en adviseren wij over de juiste materiaalkeuze. Voor perfecte aansluitingen en hechtingen tussen oude en nieuwe stukken asfalt en beton hebben wij kwaliteitproducten. Ook voor het duurzaam repareren van asfaltlagen bent u bij Imbema aan juiste adres. Wij adviseren u graag over de juiste materiaalkeuze, maar u kunt een klus ook aan ons uitbesteden!

ONZE OPLOSSINGEN

TOK®-Band SK

Met TOK®-band SK of het TOKOMAT® systeem creëert u een snelle, blijvende afdichting van voegen en naden in asfalt en beton. TOK®-Band SK is een zelfklevende bitumen voegband die u zonder te hoeven primen aanbrengt. Dankzij een nog snellere verwerking kan de weg eerder worden geopend, wat u zowel tijd als geld bespaart. Daarnaast houdt u bouwvertragingen en verkeershinder beperkt tot het minimum. Bekijk hier hoe Imbema u ondersteunt bij het aanbrengen van meer dan 500 meter.

DENSOLASTIC®-VT

DENSOLASTIC®-VT biedt de ideale bescherming voor voegen in oppervlakken, die bestand moeten zijn tegen benzine, olie of diesel. Deze brandstofbestendige compound is officieel goedgekeurd voor gebruik in allerlei asfaltoppervlakken, zoals bij benzinestations en op vliegvelden. Als u na installatie van sensor- of inductielussen een voeg in een oppervlak betrouwbaar moet afdichten, dan is de koudgietmassa DENSOLASTIC®-SV van DENSO de oplossing.

DENSOLASTIC®-KU

DENSOLASTIC®-KU wordt met succes gebruikt in de wegen- en spoorwegbouw voor het vastzetten van putdeksels of andere losse onderdelen, die lawaai maken bij het overrijden en die de schachtconstructie kunnen beschadigen. DENSOLASTIC®-KU bestaat uit een gietbaar tweecomponentensysteem op basis van polyurethaan dat uithardt om elastisch te worden. De gietmassa is kortstondig bestand tegen dieselbrandstof en is vorst- en strooizoutbestendig.

TOK®-Armabit SK

Kies voor reparaties aan asfaltoppervlakken voor TOK®-Armabit SK, dit is een asfaltversterking gemaakt van een glasvezelgaas met ultralichte niet-geweven stof en gelamineerde bitumineuze platen. De wapening voorkomt dat scheuren in de onderlaag doorslaan naar de bovenste asfaltlaag, waardoor de levensduur van de slijtlaag (deklaag) aanzienlijk wordt verlengd. Uiteindelijk verlaagt het gebruik van TOK®-Armabit onderhoudskosten en overlast aanzienlijk.

TOK®-Fill Aqua

DENSO’s TOK®-Fill Aqua en TOK®-Rep zijn koudverwerkte producten, waarmee u kuilen en scheuren opvult en repareert. Denk hierbij aan kleine reparaties, het opvullen van gaten en schade door vorst, egalisatiewerkzaamheden en bij het maken van aanpassingen aan weginrichtingen. Dit reparatieasfalt is toepasbaar in alle weersomstandigheden, ook als het oppervlakte nat is. Daarnaast is het reactief systeem, waardoor het direct belastbaar is voor wegverkeer.

TOK®-Sil Resist

Bij afdichtingen van horizontale en verticale voegen, waarbij hoge eisen worden gesteld aan de chemische bestendigheid, adviseren wij TOK®-Sil Resist. Dit is bijvoorbeeld het geval bij silo’s voor veevoer en opslag van gier, mest en silozuren. Of het nu gaat om nieuwbouw of bij reparaties, TOK®-Sil Resist is de perfecte afdichting voor dit soort voegen. TOK®-Sil Resist wordt toegepast op contactoppervlakken van beton, asfalt en staal en heeft daarnaast zeer goede elastische- en hechtingseigenschappen. Zie hier hoe Imbema u kan helpen bij het aanbrengen.

Onze services

Bij verwerking van grote hoeveelheden bitumenband, vanaf 500 meter lengte, is het efficiënter om TOK®-band machinaal te verwerken. Met de TOKOMAT®-verwerkingsmachine brengt Imbema uw kantvoorziening snel en doeltreffend aan. Omdat wij verschillende hoogtes en diktes kunnen aanbrengen, is deze bewezen en gecertificeerde methode de optimale oplossing voor elk contactvlak. Glad gezaagd, onregelmatig, ZOAB-asfalt? Met onze TOKOMAT® is dit allemaal geen probleem en dat met een snelheid van 350 meter per uur!

Onze Vertical Seal oplossing is geschikt voor een goede hechting tussen contactvlakken. Bij deze oplossing worden de koude naden gesealed, waardoor openstaande naden worden voorkomen. Hierbij ontstaat een optimale verbinding tussen de twee asfaltlagen. Met onze PLASTOMAT® brengen wij TOK®-Plast machinaal voor u aan en verzekert u zich van een snelle, duurzame en betrouwbare hechting van de verschillende contactvlakken.

Ook tijdens het slijtlagenseizoen ontzorgt Imbema u. Met onze PLAKOMAT® machine plakken belijning af met slijtlagentape, zodat u zich kunt richten op het aanbrengen van slijtlagen, coatings of verjongingsemulsies. Zowel het afplakken als het verwijderen van de slijtlagentape doen wij volledig machinaal, waardoor wij een gemiddelde snelheid halen van 12 kilometer per dag. Wij verzorgen het gehele pakket, zowel het leveren van de tape, plakken van de tape als het verwijderen van de tape.

TOK®- Sil Resist is bedoeld voor de afdichting van verticale en horizontale naden tussen keerwanden in mestsilo’s. Tevens zorgt het voor een vloeistofdichte verbinding, bestand tegen maiszuren en andere zuren. Door gebruik te maken van de SEALOMAT® brengen wij, of één van de gecertificeerde aannemers, TOK®-Sil Resist strak en efficient aan op verticale en horizontale voegen. Met deze service beschermt u de voegen van uw silo’s snel en langdurig tegen silozuren, mest en gier.

It’s teamwork

Onze specialisten van Wegenbouw helpen je graag met het juiste product, een technisch advies of een passende oplossing. Neem voor meer informatie contact met ze op of vul het contactformulier in.

Ton de Krosse

Ton de Krosse

Sales Engineer Wegenbouw NL

Contactformulier
  Henk Esvelt
  "De meeste voldoening haal ik uit het samenwerken met klanten. Adviseren, meedenken in oplossingen en het aanbieden van de juiste materialen en systemen. Daar stop ik veel energie en enthousiasme in."
  Henk Esvelt Sales support Imbema
  UP
  Heb je een vraag?
  Bel 023 – 554 67 66
  App +31 (0) 6 135 582 70
  of ga naar contactformulier