75 jaar Imbema

Dubbel excentrische vlinderkleppen zijn betrouwbaarder, duurzamer en onderhoudsvriendelijker

De naam Hawle staat voor kwaliteit. Al ruim 65 jaar garandeert Hawle betrouwbaarheid en duurzaamheid. Dit blijkt ook uit de nieuwe generatie dubbel excentrische vlinderkleppen. De klep raakt de afdichting niet als deze openstaat, waardoor een optimale beweging wordt gewaarborgd.

De benaming dubbel excentrische vlinderklep is het gevolg van de positie van de klep ten opzichte van de as. Het middelpunt van de klep bevindt zich voor en boven het middelpunt van de as.

De meeste vlinderkleppen hebben een centrisch ontwerp. De Hawle-vlinderklep heeft een dubbel excentrisch ontwerp. Wat is hiervan het voordeel?

De klep raakt de afdichting niet als deze openstaat, waardoor een optimale beweging wordt gewaarborgd.

Dit resulteert in weinig wrijving en in gereduceerde slijtage en daardoor in minder onderhoud en in een langere levensduur. Ook biedt het dubbel excentrisch ontwerp een betere bescherming tegen drukstoten.

Belangrijke pluspunten van de nieuwe generatie dubbel excentrische vlinderkleppen

Het innovatieve ontwerp van de Hawle dubbel excentrische vlinderklep onderscheidt zich verder door een aantal zeer belangrijke pluspunten:

vlinderklep

  • De wormwiel-aandrijving is bovenmatig robuust uitgevoerd, waardoor een langdurige probleemloze werking wordt gegarandeerd.
  • Gelijkmatige krachtoverdracht van de aandrijfassen aan de klep door middel van een spie in plaats van borgbouten. Bij borgbouten is de overdracht niet altijd gelijk door spelingverschil in het schroefdraad en/of door verschillende aandrukkrachten van de borgbouten op de aandrijfassen. Een spie heeft in de spiebaan (½ in de aandrijfas en ½ in de as-behuizing) een zeer strakke “passing”. Er is dus feitelijk geen speling tussen de as-behuizing, de spie en de aandrijfassen. Bovendien wordt de kracht over de volle lengte van de spie gelijkmatig overgedragen van de aandrijfassen aan de klep.
  • RVS zitting. Bij veel vlinderkleppen wordt de “zitting” (het aanraakoppervlak voor het afdichtingsrubber) in een uitgedraaide kamer geperst. Dit is een niet ideale, niet 100% dichte en niet 100% vaste verbinding. Er zit altijd een minimale naad tussen het huis en de zitting. Hierin kan vocht dringen. Bij de Hawle-vlinderklep is de zitting in een kamer van het huis gelast en kan een gebogen zitting worden toegepast. Hierdoor is de verbinding 100% dicht en 100% vast. Door deze lasmethode van de zitting is er geen kans op indringen van vocht tussen de zitting en het huis en is de afdichting optimaal.
  • ISO bovenflens. Zonder aanpassing kan elke aandrijving (elektrisch, pneumatisch of hydraulisch) op de flens worden gemonteerd.
  • Aandrijfassen. De as-behuizing is niet afgedicht door een soort “stop” maar bestaat uit een uit één stuk gegoten geheel, waardoor er geen kans op lekkage is.

Meer informatie over de Hawle-dubbel excentrische vlinderkleppen? Bekijk de producten.
Of neem contact op met onze specialisten, zoals Raymond Tenwolde. Een vraag stellen kan ook via het contactformulier.

Raymond Tenwolde

Raymond Tenwolde

Sales Engineer

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier