Het kan Nova Siria allemaal niet gek genoeg zijn

Onze Italiaanse leverancier Nova Siria levert razendsnel onder meer standaard producten zoals trekvaste en niet-trekvaste koppelingen en oplossingen voor het inkapselen en repareren van onder druk staande leidingen. Bekender is het 90 jaar oude familiebedrijf echter vanwege hun aansprekende en vaak enorme maatwerkprojecten over de hele wereld. We hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

Kerncentrale Turkije

Na jaren van technische afstemming sinds de eerste projectvereisten Nova Siria bereikten, kwam in 2019 de officiële bestelling binnen voor levering van 30 stuks DN4000 Wide range koppelingen en 10 stuks DN5000 Wide range flensadapters voor een lopend project van een kerncentrale in Turkije.  Het was een grote uitdaging voor onze Italiaanse leverancier om deze producten gedurende 2020 en 2021 op te leveren. De producten vormen de kern van het waterkoelsysteem van de centrale.

Waterleiding, lagune van Venetië

Bijgaande foto is van een project uit 2006 in de lagune van Venetië. Nova Siria produceerde een op maat gemaakte tweedelige Duofit reparatiekoppeling van 4 meter lang om een hellend deel van een DN800 stalen pijpleiding voor drinkwater onder druk in te kapselen en te repareren. Omdat de leiding onder water ligt, moest de installatie door enkele duikers worden uitgevoerd.

Rioolbuis, Australië

Ook voor deze noodreparatie aan een koppelstuk van een DN500 PE rioolbuis in Australië in 2016 was de Duofit reparatiekoppeling gevormde Duofit een verstandige keus. Naast het grote voordeel van de installatie onder druk, was het dankzij de compacte oplossing van Nova Siria niet nodig om het betonnen mangat te slopen.

Overgang betonnen naar PE-buis

Als u conventionele werkzaamheden wilt uitvoeren, d.w.z. een leiding doorsnijden en vervangen door twee koppelingen en een nieuw leidingstuk in het midden, kunnen de Multigrip trekvaste koppelingen van Nova Siria zeker van pas komen. In dit project uit 2019 werd een soepele overgang gemaakt van een DN1400 betonnen buis naar een DN1200 PE-buis en weer terug dankzij twee op maat gemaakte Multigrip trekvaste verloopkoppelingen. Of er nu trekvaste verbindingen nodig zijn of niet, met producten van Nova Siria kan elke denkbare overgang tussen pijpen en buizen worden gemaakt, ongeacht afmeting en materiaal.

Watermeter Oeganda

In 2017 konden Oegandese klanten dankzij het installatiegemak van Nova Siria-producten in slechts een halve dag een watermeter installeren met behulp van twee krachtige DN800 PN25 Multigrip trekvaste flensadapters. Hierdoor was het ontwerpen en bouwen van extra betonnen stuwblokken niet nodig.

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier