Imbema neemt afscheid van ‘de man van 100 miljoen’

Imbema neemt afscheid van ‘de man van 100 miljoen’

Voordat we het nieuwe blogjaar aftrappen, wensen we iedereen een heel gezond en voorspoedig 2022 toe! Het nieuwe jaar is in elk geval voor één van onze (ex-)werknemers uitstekend begonnen. Na bijna 43 jaar zeer trouwe dienst gaat onze 66-jarige Accountmanager Bert van der Giessen namelijk met welverdiend pensioen. We zijn echter nog niet helemaal ‘van hem af’. Gelukkig maar.

Heel veel productdemonstraties

Van alles wat Bert heeft meegemaakt, kun je makkelijk een boek schrijven. En dat gaan we in zekere zin ook doen, maar dan in de vorm van meerdere blogs. ‘De man van 100 miljoen’, een knipoog naar de totale omzet die hij in zijn loopbaan voor Imbema binnenhaalde, beleefde op 1 april 1979 zijn eerste werkdag bij Imbema. Met een mavo- en mts-diploma werktuigbouw op zak had Bert kort daarvoor enkele maanden voor een groothandel in Valkenswaard onder andere stofzuigers voor varkensmesterijen verkocht. Zijn verkoopstijl door de jaren heen wordt gekenmerkt door persoonlijk contact en vooral heel veel productdemonstraties.

Veertien auto’s ‘versleten’

Klanten moeten producten volgens Bert altijd zelf zien, voelen, ruiken en als dat kon ook nog proeven. Hij ziet zichzelf dan ook meer als handelsreiziger dan als Accountmanager of Senior Sales Engineer. Het persoonlijke contact en zelf ‘in de modder staan’ passen dusdanig goed bij de geboren Fries dat hij een aanbod om leidinggevende te worden resoluut afsloeg. Mede hierdoor groeide Bert uit tot een ware kilometervreter. Voor Imbema reed hij bijna 50 keer de wereld rond, oftewel een slordige twee miljoen kilometer. Hij ‘versleet’ hierbij maar liefst 7 Opels en 7 Fords. En dat terwijl hij zijn tijd ver vooruit was door al vroeg in zijn loopbaan twee dagen per week vanuit zijn huis in Drachten respectievelijk Ginnum te werken.

De ‘terriër’’

Wat Bert verder kenmerkt is zijn eindeloze geduld, wat hem de bijnaam ‘de terriër’ opleverde. De markt van water en gas is weliswaar een stabiele markt, maar ook een branche waarin bedrijven niet bepaald snel van leverancier wisselen. Zo heeft Bert er een keer 15 jaar over gedaan om een zaak toch binnen te slepen! Tot slot is Bert ook een man van treffende oneliners, zoals: ‘Ik gebruik liever mijn hersens dan mijn rechtervoet’, ‘Het pand van een klant heeft meerdere ingangen en desnoods kom ik via het riool binnen’ en ‘Een digitale snelweg is ook een snelweg’.

In volgende blogs zal Bert uitgebreid toelichten wat hij daar precies mee bedoelt. Dat zal hij doen tussen de gitaarlessen door, want dat is iets wat Bert de komende jaren als rockliefhebber nog graag onder de knie zou krijgen.

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier