Newlog 4 DR Mk.2 gas datalogger geeft gasbedrijven dagelijks info over gasdruk in distributiesysteem

Datalogger met GSM modem stuurt nauwkeurig meetgegevens naar centrale

Op gas verwarmde bedrijven en huishoudens zijn afhankelijk van een constante levering van aardgas. Beheerders van het distributienetwerk voor aardgas voeren daarom regelmatig metingen uit aan het netwerk, zoals druk en flow (stroomsnelheid). Het op locatie ouderwets ophalen van meetgegevens is niet meer van deze tijd en neemt risico’s met zich mee. Onze specialist Bert Bleiksloot legt uit waarom en biedt een oplossing.

Meetgegevens handmatig ophalen tijdrovend en kans op uitleesfouten

Het op locatie uitlezen van meetgegevens is een tijdrovende klus. Mensen moeten soms letterlijk het veld in, om ondergronds meters uit te lezen. Daarbij liggen uitleesfouten op de loer. Ook is de data niet meer actueel als deze later pas verwerkt kan worden. Netwerkbeheerders kunnen niet snel ingrijpen als men een afwijking constateert. Een nieuwe generatie realtime dataloggers van onze Britse producent Technolog brengt daar verandering in.

Integraal GSM modem en isolatieklasse IP 68Newlog 4DR Technolog

De Newlog log 4 DR Mk2 van Technolog is een nieuwe datalogger voor gas met integraal GSM modem. De logger is voorzien van een nauwkeurige druksensor en is in diverse drukbereiken verkrijgbaar. Deze stuurt met korte intervallen (standaard instelling per dag) realtime meetgegevens over gasdrukken naar de netwerkbeheerder. Gewoon via het mobiele telefoonnetwerk.

Intrinsiek veilig, gaat minimaal 5 jaar mee

De datalogger is intrinsiek veilig, ATEX gecertificeerd voor Zone 0. IP 68 isolatieklasse garandeert een betrouwbare en werking, ook in extreem vochtige omgevingen. De batterijvoeding staat garant voor minimaal 5 jaar probleemloze werking. Batterijen kunnen eenvoudig verwisseld worden. Op locatie kunnen gegevens betrouwbaar worden uitgelezen met een laptop of PDA. Nog sneller en makkelijker gaat het via het speciale GASCORE platform.

GASCORE; webbased platform voor databeheer

In samenwerking met Technolog bieden wij netwerkbeheerders het webbased platform GASCORE aan.

Wat biedt dit platform?

  • Verzamelen en presenteren van verzamelde data.
  • Downloaden van data naar Excel spreadsheet.
  • Specifieke site info, zoals locatie en foto’s van de installatie.
  • Individuele toegangsrechten waarmee toegang per site, gebruiker en/of klant ingesteld wordt.

Efficiënt en betrouwbaar beheer van distributienetten

Wij bieden datahosting met verschillende opties. Een complete service voor data-acquisitie, analyse, monitoring en rapportage. Daarmee wordt het efficiënt en betrouwbaar beheer van distributienetten een stuk eenvoudiger en minder tijdrovend. Zo zijn o.a. mogelijk:

  • Rapportage in eigen layout.
  • Bestanden in universeel CSV formaat.
  • Downloaden van data via een beveiligde server.
  • Datakoppeling met externe systemen.

Meer weten?

Meer weten over de Newlog 4 DR? Kijk in ons productoverzicht. Of neem direct contact op met Bert Bleiksloot (Nederland) of Ahmed Raji (België) via onderstaande gegevens of via het online contactformulier.

Bert Bleiksloot

Bert Bleiksloot

Product Manager Energie

Ahmed Raji

Ahmed Raji

Senior Sales Engineer
1
UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier