Nova Siria: een leverancier ‘made for generations’

Nova Siria: een leverancier ‘made for generations’

Als distributeur en specialistische dienstverlener in de gas-, water- en energiemarkt werken we bij Imbema dagelijks met vele tientallen leveranciers. Om te worden geselecteerd voor een blog moet je als leverancier/producent dus veel in je mars hebben. Eerder kon je al kennismaken met de Oostenrijkse afsluiterproducent Hawle. Dit keer zakken we iets af naar het zuiden en zetten we het Italiaanse Nova Siria in de schijnwerpers.

Jubileumjaar

Dat het nabij Turijn gelegen familiebedrijf dit jaar maar liefst 90 jaar bestaat is natuurlijk een leuk gegeven dat veel vertrouwen geeft. Veel belangrijker is echter het feit dat men naast standaard producten zoals trekvaste en niet-trekvaste koppelingen en oplossingen voor het inkapselen en repareren van onder druk staande leidingen, ook speciale producten en maatwerk levert. En die toepassingen ook razendsnel kan leveren. Waar bepaalde leveranciers productietijden van 4 tot 6 maanden hanteren, zijn bij Nova Siria productietijden van twee tot drie weken standaard. In spoedgevallen kan dat zelfs worden verkort tot minder dan een week.

‘Made for generations’

Nova Siria produceert, zoals men zelf zegt, volgens het motto ‘made for generations’. Dat wil zeggen: zeer robuust en ontwikkeld met een veiligheidsfactor van 1,5. De stap van die benadering naar het engineeren van extreme producten voor extreme omstandigheden is relatief klein. Afhankelijk van het type product zijn diameters van 4 meter en drukwaardes tot 63 bar geen probleem voor Nova Siria. Deze en andere toepassingen worden in Roletto ontwikkeld en geproduceerd voor zowel maritiem als gebruik op land. Inmiddels levert Nova Siria wereldwijd aan meer dan 70 landen.

Lagere TCO

Omdat men ook zaken als support en reparaties in eigen beheer heeft, kunnen eventuele problemen snel worden opgelost. En wordt downtime bij de eindklant dus tot een minimum beperkt. Hadden we compliance al genoemd? Met alle mogelijke certificeringen in huis en genoemde robuuste oplossingen is dat min of meer een formaliteit. Al met al dus meer dan genoeg redenen waarom Imbema al jaren naar volle tevredenheid met Nova Siria samenwerkt. En ja, daar hangt een zeker prijskaartje aan. Maar juist omdat de producten van topkwaliteit zijn, kunnen ze vaak een leven lang mee. En daarmee komt de TCO al snel lager uit. Een goedkope, maar defecte afsluiter opgraven kost immers heel wat knaken om maar iets te noemen.

Nuttige feedback

Als ‘intermediair’ tussen leverancier enerzijds en uitvoerders/aannemers c.q. ingenieursbureaus anderzijds worden met name onze buitendienstcollega’s ook bij onze Italiaanse vrienden in een heel vroeg stadium betrokken bij projecten. Door gezamenlijk al in de ontwerpfase met de eindklant mee te denken, komen we tot slimmere en uiteindelijk ook goedkopere oplossingen.

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier