Samenwerking ‘Citadel’ binnen ondergrondse infra is een feit

Imbema gaat met maar liefst 14 andere partijen die actief zijn in de ondergrondse infrastructuur, waaronder netbeheerders en vooraanstaande aannemers en leveranciers, intensief samenwerken. Dit nieuwe platform heet Citadel.

Een publiek-private samenwerking is nodig om innovaties op watergebied te realiseren.

Het beoogde dataplatform ‘Citadel’ heeft als doel:

Het registreren en uitwisselen van data van elk uniek onderdeel vanaf de productie tot aan het einde van de levensduur. Het analyseren van deze data levert vergaande inzichten op die de kwaliteit van de gehele keten verhogen, de leveringszekerheid voor de klant verbeteren en de kosten over de gehele levensduur verlagen.

De samenwerking ligt geheel in lijn met de ontwikkelingen in de markt en de visie dat een publiek-private samenwerking nodig is om dergelijke innovaties te realiseren. Om een gedegen raamwerk te kunnen ontwerpen worden op korte termijn praktijktesten uitgevoerd, waarbij onderdelen door de gehele keten gevolgd worden.

Ger van Wunnik, Imbema: “Het unieke van dit Citadel project is dat spelers in de waterketen hun krachten hebben gebundeld en zich gezamenlijk inzetten voor innovatie en verbeteringen in de hele keten. Door dit samen op te pakken in de praktijk, met de partners van het Platform Innovatie Drinkwater (PID), realiseren we een dataplatform dat ons allen gigantische inzichten kan geven. Mijn verwachtingen zijn hoog en ik ben dan ook zeer enthousiast!”

Deelnemende partijen zijn: Baas, Brabant Water, Ferm RFID Solutions, Geodirect, Imbema, IPCO, KWR, Pipelife, PWN, Saint-Gobain Pipe Systems, Stedin, Van Vulpen, Vitens, Wavin en WML.

Citadel

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier