Slimme detectiesleutel voor testen conditie warmtenetten

slimme afsluitersleutel

Meet en documenteer de conditie van afsluiters en kogelkranen in je warmtenet. Ontdek welke aandacht nodig hebben; wat het juiste moment is om in te grijpen. Met de slimme detectiesleutel van afsluiters krijg je goed in kaart wat de status van je assets zijn.

Voor warmtenetten (net als waterleidingbedrijven) is het essentieel dat alle kleppen goed functioneren. Alleen dan kun je effectief ingrijpen in geval van calamiteit. Nog belangrijker: door het goed in kaart brengen van de conditie vóórkom je calamiteiten. Dankzij tijdig gepland onderhoud ben je preventief in staat je assets te managen in plaats van reactief.

Slim detecteren met de slimme afsluitersleutel

Imbema heeft een een slimme detectiesleutel waarmee warmtebedrijven hun afsluiters digitaal kunnen monitoren. Normaliter worden de kleppen 1x per jaar handmatig open en dicht gedraaid om te testen of de klep functioneert. Dit is foutgevoelig, want afhankelijk van de interpretatie van mensen. De slimme afsluitersleutel registreert veel meer detailinformatie dan een mens. Zo ben je veel beter in staat afwijkingen te constateren door vergelijking met eerdere metingen en fabrieksspecificaties.monitoring afsluiterconditie grafiek

De slimme afsluitersleutel is vooraf geprogrammeerd: alle te controleren kleppen met de desbetreffende eigenschappen staan er in zodat het werk voor de onderhoudsmonteur veel makkelijker wordt:

  • geen interpretatiefouten
  • direct duidelijk welke kracht nodig is om de afsluiter te openen
  • alle gegevens compleet digitaal verwerkt

Bekijk de video: zo werkt de slimme afsluitersleutel

Samen innoveren voor een veiliger en makkelijk onderhoudbaar warmtenetwerk

Samen met waterbedrijven en warmtebedrijven werkt Imbema aan het verder doorontwikkelen van deze oplossing, zodat hij nog specifieker inspeelt op de vragen van de klant. Zo ontwikkelen we voor een waterbedrijf een extra ‘geluidsdetectie’: door het digitaal registreren van ruis weet de onderhoudsmonteur nog beter of de klep echt dicht gaat of niet.

Hoe kunnen wij jullie van dienst zijn? Neem contact op met een van onze specialisten of via ons contactformulier

Jan Rohaan

Jan Rohaan

Senior Sales Engineer
UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier