Stalen leidingen en hulpstukken op duurzame wijze beschermen

Sinds 1971 zijn DENSOLEN® tape-systemen zeer succesvol toegepast

Eind jaren zestig en begin jaren zeventig van de vorige eeuw volgde een spectaculair vervolg. Als ‘s-werelds enige producent van een co-extrusie drielagen-tape ontwikkelde onze Duitse partner DENSO GmbH een koudverwerkbare butylrubber pijpwikkelband genaamd DENSOLEN® tape-systemen.
Nu, ruim veertig jaar later, worden DENSOLEN®-tapes en DENSOLEN®-tape-systemen nog steeds gebruikt om duurzame corrosiewering te bieden voor ondergrondse stalen leidingen, gelaste verbindingen, bochten en hulpstukken.

De uitvinding van de eerste drielagen-composiettape (DENSOLEN®-S40) van DENSO GmbH in 1971 werd ongeveer 10 jaar later gevolgd door verdere ontwikkeling, namelijk de productie van de asymmetrische drielagen-tapes, zoals deze tegenwoordig hoofdzakelijk worden gebruikt. Sinds 1971 zijn DENSOLEN® tape-systemen zeer succesvol toegepast in grootschalige aanleg van pijpleidingen en in pijpleidingrenovatie. Dankzij de constante verbetering en het gebruik van moderne polyethyleenmaterialen zijn DENSOLEN® tape-systemen, zelfs vandaag de dag nog “state of the art technology”!

DENSOLEN®-tapes kunnen op verschillende manieren tot tape-systemen worden gecombineerd. Alle systemen hebben met elkaar gemeen, dat een zogenaamde “zelfvulcaniserende” drielagen-tape of een butylrubbertape altijd wordt gebruikt voor de binnenste laag van de corrosiewering. Alleen bandages van dit type gaan ter plaatse van de overlapping bij het wikkelen volledig in elkaar over, waardoor een volledig dichte, hulsvormige coating wordt gevormd, die volledig ondoorlaatbaar is voor waterdamp en zuurstof.

Zo werken DENSOLEN®-tapes

Voordelen:

  • Grote mechanische sterkte en chemische bestendigheid
  • Hoge elektrische weerstand
  • Volkomen ondoorlaatbaar voor waterdamp en zuurstof
  • Uitstekende hechting op metaal en kunststof
  • Verouderingsbestendig
  • Zeer eenvoudig en doeltreffend te verwerken
  • Internationale keuringscertificaten bevestigen de hoogwaardige kwaliteit van deze DENSOLEN® tape-systemen.

Kijk in onze productcatalogus voor een overzicht van de verscheidenheid aan toepassingen en DENSOLEN®-uitvoeringen, alsmede de hulpmiddelen voor het aanbrengen van DENSOLEN®.

Gert van der Meulen

Gert van der Meulen

Inside Sales
UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier