Veilig werken aan gasaansluitingen met het vernieuwde TBA toestel

Hoe kun je veilig en gasloos werken bij het saneren van gasaansluitleidingen conform VIAG VWI G-17? Samen met netwerkbeheerders van gasleidingen hebben wij een oplossing ontwikkeld: de TBA!

TBA koffer 2018Om gasaansluitstukken op hoofdleidingen bij saneringswerkzaamheden tijdelijk te dichten, is er nu de compleet vernieuwde TBA (Tijdelijke Boorgat Afdichting). Hiermee kun je veilig en gasloos het boorgat in de hoofdleiding tijdelijk afdichten, zodat je de gasaansluitleidingen kunt vervangen.

Wat is nieuw?

De nieuwe praktische koffer zit vol slimme innovatie: het TBA-toestel is nu lichtgewicht. Plus: je hebt nu één complete TBA-koffer voor alle gasaansluitstukken! De TBA is een uniek toestel dat gebruikt wordt op kunststof en stalen opzetstukken.

Hoe werkt de TBA?

  • Plaats met de TBA een tijdelijke afdichting in de vorm van een membraan in het boorgat.
  • Verwijder veilig het gasaansluitstuk: de tegendruk van de veerpen zorgt voor de afdichting van het boorgat in de hoofdleiding.

Dit uniek gepatenteerde systeem is geschikt voor zowel kunststof, staal, gietijzer en AC.

Na vervanging van de aansluiting en het plaatsen van een GLW-opzetstuk, kan het membraan eenvoudig en zonder vrije gasuitstroom uit het boorgat worden verwijderd. Dit unieke systeem is ook geschikt voor het vervangen van nieuwe GLW-opzetstukken waar de zadels van lekken.

Meer informatie over de TBA?

Contact opnemen kan via 088-1306250 of onze contactpagina.

Murat Ergisi

Murat Ergisi

Sales Engineer
UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier