Dat Hawle voor kwaliteit staat is algemeen bekend, maar een verwachte levensduur van 100 jaar voor de Systeem 2000 productlijn is ongekend. Extern, officieel en onafhankelijk onderzoek toont aan dat Systeem 2000 met vlag en wimpel slaagt voor de zware 100-jaren testen. Met trots kunnen wij zeggen dat Hawle Systeem 2000 de eerste leidingverbinding voor PVC en PE leidingen is met een verwachte levensduur van minimaal 100 jaar!

“We weten niet hoe de wereld er over 100 jaar uit ziet, maar Systeem 2000 zal er nog steeds zijn…”.

Made for generations.

Kunt u zich voorstellen iets te installeren en er vervolgens 100 jaar lang niet naar om te hoeven kijken? Waarschijnlijk niet. We leven immers in een snel veranderende tijd. Dit komt ook tot uiting in ons consumentengedrag. Er wordt van ons verwacht dat we kopen, dumpen en nog eens kopen. Vaak worden we gedwongen een product na korte tijd opnieuw te kopen, omdat het defect is en niet meer werkt. De gevolgen? Hoge kosten, milieuschade en problemen. Met Systeem 2000 kunt u aan dit alles ontsnappen, want deze leidingverbinding voor PE- en PVC-leidingen heeft een certificaat “verwachte levensduur van 100 jaar”.

Wat betekent “100 jaar verwachte levensduur”?

Het begon allemaal enkele maanden geleden. Twee Hawle-medewerkers merkten bepaalde eisen op die op de Australische markt golden. En als eerste bedrijf in de sector liet Hawle “100 Years Expected Lifetime” certificeren voor de PVC buisverbinding Systeem 2000.

Dat betekent dat de onderdelen van de mechanische leidingverbinding op de proef moesten worden gesteld. Hawle stuurde de onderdelen ter beoordeling naar een onafhankelijk instituut, waar Systeem 2000 grondig werd getest. Aangezien er geen testspecificaties bestonden voor 100 jaar verwachte levensduur, zijn deze door het instituut OFI opgesteld. Speciaal voor dit doel zijn er “extreme tests” uitgevoerd, die ook diverse in bedrijf-testen, trekproeven en corrosietests omvatten. De Systeem 2000 leidingverbinding doorstond ze allemaal met glans, en het resultaat was duidelijk: 100 jaar verwachte levensduur.

Hawle en Imbema zijn erg blij met dit certificaat, want nu hebben onze klanten het zwart op wit: zij kopen een betrouwbaar en duurzaam product dat talrijke voordelen biedt.

Wat zijn de voordelen van Systeem 2000?

Systeem 2000 is een leidingverbinding voor kunststofbuizen op het gebied van watervoorziening. Hawle heeft dit systeem ontwikkeld in de jaren 80, een tijd waarin men steeds meer op kunststofleidingsystemen ging vertrouwen. Sindsdien hebben waterleidingbedrijven over de hele wereld meer dan 3 miljoen aansluitingen geïnstalleerd. Niet alleen bij nieuwe projecten, maar ook bij renovaties. In veel Europese steden zijn veel leidingen ouder dan 100 jaar. Om lekkage te voorkomen, worden de leidingen vervangen door PE- of PVC-buizen die gemakkelijk te verwerken zijn.

Systeem 2000 biedt de volgende voordelen:
 • Geen speciaal gereedschap nodig. Een eenvoudige sleutel volstaat. Door deze ongecompliceerde installatie, die bij elk weer mogelijk is, kunnen bouwplaatsen binnen de geplande tijd worden afgewerkt.
 • Systeem 2000 is een trekvaste verbinding. U kunt dus zonder bouwkundige voorzieningen (stootblokken) aanleggen en dus veel kosten en tijd besparen.
 • Geen professionele opleiding vereist. De Hawle PE- en PVC-leidingverbinding hoeft niet gelast te worden. Voor gelaste verbindingen heeft u specifiek opgeleid personeel nodig. Elk verkeerd uitgevoerd laswerk aan de buisverbinding brengt aanzienlijke gevolgkosten met zich mee.
 • Omvangrijk assortiment. Systeem 2000 kan voor bijna alle mogelijke verbindingen worden gebruikt. De PE- en/of PVC-verbinding is bijzonder geschikt voor:
  • buizen van polyethyleen (PE-buizen en/of HDPE-buizen);
  • buizen van polyvinylchloride (PVC-U-buizen en/of PVC-O-buizen).
 • Verwachte levensduur van 100 jaar. Een extern technisch instituut heeft voor onze leidingverbinding een verwachte levensduur van 100 jaar bevestigd. Deze beslissing is gebaseerd op extreme tests die Systeem 2000 met glans heeft doorstaan.

Wat maakt Systeem 2000 tot een trekvaste verbinding?

De trekvaste verbinding in Systeem 2000 wordt gerealiseerd door een uniek ontwerp van de gripring. Het unieke ervan is dat de groeven op de gripring, die voor de trekvastheid worden gebruikt, zeer fijn zijn. Dit fijn getande patroon zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling op de buis. De messing gripring met zijn fijne, scherpe “tanden” drukt niet alleen gelijkmatig op de kunststofbuis, maar ook over een groot oppervlak. Dit zorgt voor een betrouwbare en duurzame klemverbinding zonder de eigenschappen van de buis aan te tasten.

Contactformulier
  UP
  Heb je een vraag?
  Bel 023 – 554 67 66
  App +31 (0) 6 135 582 70
  of ga naar contactformulier