Veiliger ZOAB-asfaltwegen met drainerende bitumen voegband

Minder opspattend water en geen spookmarkering meer!

ZOAB (zeer open asfalt beton) op onze rijkswegen heeft een open structuur in de toplaag-deklaag, waardoor regenwater goed wegstroomt en relatief weinig hinder veroorzaakt. Als er toch plassen ontstaan, kunnen die de weggebruiker verrassen en tot levensgevaarlijke situaties leiden. Denk aan aquaplaning en sterk verminderd zicht door opspattend water.

Een belangrijke oorzaak van de vorming van plassen zijn conventionele voegen in het wegdek. De standaard bitumen in die voegen sluiten de open structuur van het wegdek af. Regenwater kan niet meer wegstromen en er blijven plassen staan. Dat maakt de situatie gevaarlijk.

Onze specialisten hebben de oplossing voor dit drainage probleem met een speciale drainerende bitumen voegband: de TOK®-Band SK Drain van DENSO GmbH.

TOK®-Band SK Drain helpt ZOAB wegen veiliger maken

De drainerende voegband heeft een open structuur aan de onderzijde. Regenwater kan door de toplaag-onderzijde van de deklaag van het ZOAB wegstromen, waarbij de open structuur van de voegband geen obstakel vormt. De voegband is zo gemaakt, dat na verwerking geen dikke bitumenstreep ontstaat. Zo kan de weggebruiker deze niet meer per abuis aanzien voor wegmarkering en zijn er geen problemen met gladheid van bitumen op de deklaag. Dat zijn gevaarlijke situaties die in het donker ontstaan op een nat wegdek.

Tokband SK Drain voor ZOAB

Als het in Nederland regent, neemt de kans op een verkeersongeval toe (bron: SWOV). TOK®-Band SK Drain helpt gevaarlijke situaties op ZOAB te voorkomen.

Meer informatie over TOK®-Band SK Drain? Bekijk ons productoverzicht.

Of neem contact op met een van onze specialisten of via vraag onze contactpagina.

Maurice Wolf

Maurice Wolf

Specialist Zwarte Producten

Cindy Valletta

Cindy Valletta

Senior Sales Engineer Belgium
Ton de Krosse

Ton de Krosse

Sales Engineer
1
UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier