Hoe beveilig je als transporteur je vrachtwagen en de lading tegen inklimmers?

Ondanks alle genomen maatregelen blijft het risico op ‘inklimmers’ aanwezig. Met regelmaat proberen migranten in een vrachtwagen of trailer Engeland te bereiken. Zo vond de Duitse politie laatst nog 31 migranten in de laadruimte van een koelwagen. Het Europees Centrum voor migrantensmokkel (EMSC) van Europol voorspelt zelfs een sterke toename van migranten na COVID-19. En wat gaat er gebeuren als er eind dit jaar door de Brexit strengere douanecontroles komen? Dit zorgt waarschijnlijk voor lange wachtrijen buiten de poorten van ferryterminals, waardoor verstekelingen nog makkelijker aan boord van een vrachtwagen kunnen klimmen. Goed om hier als transporteur op voorbereid te zijn.

Om transporteurs te helpen zich tegen inklimmers te beveiligen, hebben wij in samenwerking met TLN (Transport en Logistiek Nederland) een whitepaper ontwikkeld. Want kennis van de inklimmers problematiek en betere sloten op de achterdeuren van een vrachtwagen of trailer verminderen het risico op inklimmers.

Inklimmers whitepaper

Met deze inklimmers whitepaper ben je als transporteur op de hoogte van de complete problematiek. Je weet hoe inklimmers te werk gaan en wat de gevolgen zijn. Daarnaast beschrijft de whitepaper welke maatregelen overheden en ferrymaatschappijen tegen inklimmers hebben genomen en hoe je als transporteur het transport naar Engeland een stuk eenvoudiger en veiliger kunt maken. De whitepaper behandelt verder zaken als verzekeringen, het juist toepassen van de Code of Practice en wat je moet doen wanneer je inklimmers in je vrachtwagen aantreft. Hiermee is deze whitepaper een waardevol document voor elke vervoerder die gebruik maakt van veerdiensten naar het Verenigd Koninkrijk.

Code of Practice

Belangrijk is om altijd de Code of Practice te volgen. Het met de hand bijhouden van deze vehicle checklist vergt alleen nogal wat tijd en discipline van de chauffeur. In de praktijk gaat het dan ook vaak fout, met alle gevolgen van dien. Met de huidige technologische ontwikkelingen kun je het checken van het voertuig en de beveiliging een stuk eenvoudiger en veiliger maken.

Elektronisch slot

Wanneer je als transporteur extra zekerheid wilt of het voor de chauffeur makkelijk wilt maken is een elektronisch slot ideaal. De logistieke planning bepaalt wie wanneer welke sloten mag openen. Op het slot kun je achteraf aflezen wanneer het open is geweest. Een voorbeeld van zo’n slot is de SBS BDI.

Telematica slotoplossingen

Voor transportbedrijven die lading met hoge waarde of kwetsbare lading vervoeren zijn er telematica slotoplossingen beschikbaar. Hiermee blijf je real-time op de hoogte van de status van de lading. Voor een trailer kan dit een slot zijn met extra (infrarood) sensoren en alarmen aan de binnenkant, zoals de SBS INLOCK. Voor een container kan dit een SBS E-containerlock zijn met trackers bij de lading. Hiermee kun je achteraf bewijzen dat er niemand bij de lading is geweest, waardoor je schade door een afgekeurde lading voorkomt.

Meer informatie?

Heb je na het lezen van de inklimmers whitepaper nog vragen? Of wil je meer informatie over hoe je je trailer, container of lading tegen inklimmers kunt beveiligen? Neem contact op met onze specialisten. Zij helpen je graag verder.

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier