Waarom vloerisolatie gebruiken?

Akoestische vloerisolatie wordt gebruikt om loopgeluiden en andere contactgeluiden te voorkomen. Deze contactgeluidsisolatie is de oplossing voor geluidshinder binnenshuis en vooral zeer wenselijk in binnenstedelijke gebieden of appartementen boven een supermarkt of andere detailhandel. Bij de renovatie of herinrichting van een gebouw wordt vaak rekening gehouden met het contactgeluid en het gewenste geluidsniveau.

Contactgeluiden worden veroorzaakt door de trillingen van bepaalde onderdelen van een gebouw, bijvoorbeeld door mensen die lopen, stoelen die schuiven of deuren die open/dicht gaan. Contactgeluid kan zich over het hele gebouw verspreiden, vooral wanneer de dekvloeren en vloerconstructies met elkaar verbonden zijn. Imbema’s geluidsisolatie onder de zwevende dekvloer of de afwerkvloer voorkomt contactgeluiden.

Het vinden van de juiste akoestische oplossing in een project is vaak een complexe aangelegenheid voor architecten en akoestisch ingenieurs. Daarom kan een akoestisch prestatierapport voor de start van een project van toegevoegde waarde zijn.

AKOESTISCH PRESTATIE RAPPORT

Het bepalen van de juiste akoestische isolatie in gebouwen is een complex proces. Speciaal voor deze vraagstukken levert Imbema gratis een Akoestisch Prestatie Rapport voor projecten. Deze unieke service zorgt ervoor dat architecten, akoestisch ingenieurs of aannemers de juiste keuzes maken ten behoeven van vloerakoestiek. Het optimaliseren van het akoestisch comfort is altijd het gemeenschappelijk doel.

In dit verslag wordt onder andere rekening gehouden met de volgende variabelen:

  • Structuur en draagkracht van de constructie en draagkracht van de constructie
  • Sterkte / hoogte van de vloerstructuur
  • Aanwezigheid vloerverwarming
  • Type vloerbedekking: laminaat, LVT/PVC, tegels, enz.
  • Draagvermogen van de (afgewerkte) vloer
  • Gewenst geluidsniveau; bouwbepalingen of extra eisen / wensen

Wat is het effect van vloerisolatie?

Geregeld ontvangen wij deze vraag van onze relaties. Bekijk onderstaande video MET GELUID AAN en hoor zelf het verschil!

VLOERISOLATIE BIJ VLOERVERWARMING

Wil je vloerverwarming in je akoestische vloer? Gebruik je een stiftplaat, een verstevigingsmat, een dunne vloerverwarmingsmat of een droge bouwvloer, dan hebben wij de juiste oplossing voor jou!

VLOERISOLATIE BIJ HOUTEN VLOERCONSTRUCTIE

Je werkt op een houten vloerconstructie en wilt niet dat de buren je loopgeluiden horen? Onze oplossing is al mogelijk bij een zeer lage inbouwhoogte.

VLOERISOLATIE IN EEN BETONCONSTRUCTIE

De beste manier om het contactgeluid binnenshuis te verbeteren is het gebruik van een zwevende dekvloer met contactgeluidisolatie. Dit voorkomt dat het geluid van het lopen, het meubilair of het spelen van kinderen wordt verhinderd.

VLOERISOLATIE BIJ GERINGE OPBOUWHOOGTE

Je hebt geen ruimte voor een zeer dik gedimensioneerde geluidsisolatie, maar wilt toch het akoestisch comfort verbeteren? Onze hoogwaardige akoestische oplossingen zijn al verkrijgbaar vanaf een dikte van 3 mm.

VLOERISOLATIE BIJ HOGE DRUKBELASTING

Een zeer hoge vloerbelasting in winkels, hotels of industriële ruimtes en toch een aangenaam akoestisch comfort? Onze oplossingen zijn ideaal voor commerciële en industriële vloeren.

VLOERISOLATIE BIJ TEGELVLOEREN

Tegelvloeren worden vaak gebruikt in winkels of supermarkten. Contactgeluiden naar bovenstaande appartementen of kamers zijn niet gewenst. Vind hier de juiste oplossing.

CONTROLE VAN GRONDSTOF TOT EINDPRODUCT!

Isolgomma heeft altijd vooropgelopen in het gebruik van gerecycleerde materialen: onze grondstoffen voor onze producten bestaan voor minstens 92% uit gerecycleerde materialen. Ons milieubeleid is niet alleen gericht op het product, maar omvat het gehele productieproces door middel van een gedetailleerde LCA (Life Cycle Assessment). Vanzelfsprekend zijn de producten CE gecertificeerd.

Beperkte milieu impact

Isolgomma’s materialen garanderen oplossingen met een beperkte impact op het milieu en bevorderen duurzame ontwikkeling met behoud van de natuurlijke omgeving en de levenskwaliteit. Zorgvuldige aandacht voor de aankoop, verwerking, verpakking en het opnieuw gebruiken van afgekeurd materiaal zijn allemaal bedoeld om het gebruik van grondstoffen te beperken.

Duurzame distributie

Imbema investeert in duurzame distributie. Dat betekent bijvoorbeeld het importeren van volledig gevulde vrachtwagens vanaf leveranciers en het geoptimaliseerd uitleveren van producten aan klanten. Zo worden onnodige kilometers voorkomen en blijft de belasting op het milieu zo laag mogelijk.

Vloerisolatie

(onder zwevende dekvloer)

In de video hierboven wordt in heldere stappen uitgelegd op welke manier je de vloerisolatie het beste kunt aanbrengen. Wil je liever een PDF van deze uitleg? Dan kan je hier klikken.

Vloeronderlagen

(onder afwerkvloer)

In de video hierboven wordt in heldere stappen uitgelegd op welke manier je de vloeronderlagen het beste kan aanbrengen. Wil je liever een PDF van deze uitleg? Dan kan je hier klikken.

De specialist in vloerakoestiek

Ons specialisme is het beheersen van contactgeluiden en trillingen in gebouwen. Hierin bieden wij een totaaloplossing en projectbegeleiding, waardoor je als klant zekerheid hebt over de akoestische prestatie. Eindgebruikers ervaren een optimaal akoestisch comfort; meer stilte en rust in alle ruimtes.


UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier