Verzeker jezelf tegen kostenverslindende corrosie

$ 2.500.000.000.000, dat zijn de kosten die jaarlijks wereldwijd het gevolg zijn van corrosie (bron: Corrosion.org). Imbema biedt dé verzekering tegen kostenverslindende corrosie, een unieke combinatie van passieve en actieve kathodische bescherming.

Hoe wij je helpen je investering te beschermen

Ons doel is om jouw zorgen uit handen te nemen. Daarom pakken we corrosieproblemen als een volledig project aan. Van onderzoek en calculatie tot en met de implementatie. Maar daar stoppen wij niet. Wij bieden namelijk een complete oplossing aan. Na de implementatie zorgen wij ervoor dat assets continu bewaakt worden. We trainen personeel zodat zij de systemen die tegen corrosie beschermen optimaal zullen onderhouden.

Van damwand tot pijpleiding, van schip tot windturbine zee en van tankopslag tot aanlegsteiger. Wij bieden een complete verzekering tegen kostbare corrosie.

Onze aanpak maakt het verschil

 • Onderzoek en Evaluatie

  Een gedetailleerde analyse van de lokale situatie, geografische en meteorologische omstandigheden,
  bodemweerstandsgegevens en de aanwezigheid van objecten of structuren zijn gemaakt, voorafgaand aan het ontwerp en de berekening van het systeem.

 • Engineering, ontwerp en calculatie

  Wij ontwerpen onze systemen om te voldoen aan hoge kwaliteit, laagste kosten, efficiënt en weinig onderhoud. Alle systeemontwerpen worden uitgevoerd door gecertificeerde TWI-corrosion en NACE-corrosion engineers. De garantie dat de systemen voldoen aan internationale normen.

 • Installatie, project management en opvolging

  Installatie kan, al dan niet onder supervisie van Imbema’s engineers, worden uitgevoerd door (onder)aannemers van de eigenaar en/of medewerkers van Imbema. Gedurende het hele projectmanagementproces wordt het ISO 9001-kwaliteitsprotocol gehandhaafd. Onze systemen zijn zo geconstrueerd dat de installatie van het kathodische beschermingssysteem eenvoudig aan de wal kan plaatsvinden.

 • Passieve en actieve bescherming

  Imbema gebruikt het beste van drie werelden. Een combinatie van passieve kathodische bescherming d.m.v. premium kwaliteit tapes en bandages van DENSO®. Passieve bescherming d.m.v. anodes. Actieve bescherming d.m.v. stroomopdrukking.

 • Acceptatie en certificatie

  Een voorlopige acceptatie wordt gemaakt nadat het project fysiek is voltooid en gecontroleerd met het oog op:

  • Structurele integriteit van het systeem.
  • Veiligheidsnormen die voldoen aan internationale normen.
  • Het geteste systeem presteert volgens het ontwerp en calculaties.

  Er wordt een conformiteitsverklaring afgegeven, een acceptatiedocument uitgegeven en tot slot kan het systeem worden ingeschakeld voor een optimale werking.

 • Training van personeel

  Training om het systeem te onderhouden worden aangeboden voor personeel en technici. Daarin wordt de basis en geavanceerde werking van het systeem uitgelegd. We verstrekken een trainingshandboek en naslagwerk.

 • Monitoring

  Afhankelijk van uw wensen belang, bieden we eventueel ook monitoring aan. Wanneer zich een afwijking voordoet in systeemgegevens, wordt een alarm geactiveerd en worden de verantwoordelijke personen hiervan op de hoogte gebracht.

 • Premium kwaliteit materialen

  We zijn ervan overtuigd dat premium kwaliteitsproducten de beste kansen bieden voor een betrouwbaar werkend systeem. Daarom kiezen we ervoor om samen te werken met partners die gespecialiseerd zijn.
  Onze premium partners en leveranciers hebben jarenlange bewezen ervaring en blijven hun producten verbeteren.


“Optimale kathodische bescherming kan alleen worden bereikt door een slimme combinatie van actieve ėn passieve kathodische bescherming. Alle andere oplossingen zijn slechts compromissen.”

Team Kathodische Bescherming


Neem gerust contact op

Benieuwd hoe Imbema u helpt te voorkomen dat corrosie een kostenpost wordt? Neem gerust contact op met onze engineers. Bel +32 (0)53 825 225 of laat een bericht achter via onderstaand contactformulier.

  UP
  Heb je een vraag?
  Bel 023 – 554 67 66
  App +31 (0) 6 135 582 70
  of ga naar contactformulier