Composiet slangen voor industrie, scheepvaart en overslag

Van olie tot chemicaliën en van vloeibare gassen tot dampafzuiging

Onze specialisten kennen de problematiek als het gaat om een veilige en efficiënte overslag van deze producten. Daarom weten wij hoe belangrijk het is om een partner te hebben die innovatieve en betrouwbare oplossingen biedt. Zoals bij het laden en lossen van olieproducten, chemicaliën en vloeibare gassen.

Onze range DANTEC® composietslangen

In samenwerking met onze producent Dantec Ltd. bieden wij een innovatieve lijn composiet slangen van topkwaliteit.

Olieproducten

Lichtgewicht en zwaargewicht composiet slangen. Ontwikkeld voor de overslag van olieproducten zoals dieselolie, benzine, stookolie, petroleum en kerosine.

Chemicaliën

Composiet slangen geproduceerd van duurzame, robuuste materialen. Ontworpen om maximale veiligheid en betrouwbaarheid te bieden bij de overslag van chemicaliën.

Zware chemicaliën

Deze toplijn composiet slangen met PTFE inlage is ontwikkeld om de meest agressieve en corrosieve chemicaliën veilig en betrouwbaar te transporteren.

Cryogeen

Deze reeks composiet slangen in speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de strengste internationale normen voor cryogeen overslag van vloeibare gassen bij extreem lage temperaturen tot -104 °C.

Dampafzuiging

De composiet slangen voor dampafzuiging zijn uitermate geschikt voor dampretour van olieproducten en (agressieve) chemicaliën.

Brandvertragend

Deze speciale composiet slang biedt extra bescherming in brandgevaarlijke situaties. De unieke constructie voorkomt ernstige ongelukken doordat bij extreme hitte damp geleidelijk uittreed i.p.v. een acute slangbreuk.

Een brede range koppelingen voor je composiet slang

Voor de aansluiting van je slang assembleren wij onze Dantec® slangen met een brede range koppelingen van topmerken zoals Elaflex®, TODO®, MannTek®, KLAW® en OPW®.

TW
koppeling

Camlock
koppeling

Dry Break
koppeling

Flens-
koppeling

Draad-
koppeling

Flexibiliteit door assemblage en testen in eigen huis

Onze mensen zijn door onze producent Dantec Ltd. getraind om composietslangen in onze eigen faciliteiten te assembleren volgens strenge procedures. Bovendien beschikken we over uitgebreide mogelijkheden om composietslangen te testen en te certificeren. In onze eigen testruimte of op locatie door onze test engineer.

Onze ISO 9001:2008 certificering garandeert een gecontroleerd en kwalitatief hoogstaand proces.

Digitaal slangenbeheer

Flamingo is ons digitaal identificatie systeem voor slangen en andere assets op uw bedrijf. Via een slimme app en dashboard heeft u voortaan alle documenten en certificaten van uw assets direct bij de hand en bekijkt u in een handomdraai alle overige details. Lees over alle voordelen van Flamingo op de Flamingo website.

Vraag het aan onze specialisten

Heb je een vraag over composiet slangen? Kunnen wij je helpen om een probleem op te lossen of wil je een offerte voor een bepaald type slang?

Neem contact op met onze specialisten. Bel 088 – 130 6030 en vraag naar de afdeling Slangen & Koppelingen. Of stel een vraag via het contactformulier op deze pagina.

Stel een vraag


Waarom voor een composietslang kiezen?

Over het algemeen worden in de opslag en overslag nog vaak rubber slangen gebruikt. Kiezen voor “compo’s” biedt echter een aantal voordelen. Drie redenen op voor composiet te kiezen:

1. Veilig
en betrouwbaar

Doordat deze slangen uit verschillende lagen zijn opgebouwd leidt een beschadiging zelden tot een acuut grote lekkage. Bij een lekkage moet de vloeistof zich eerst een weg banen door alle verschillende lagen heen. Als de vloeistof eenmaal door alle lagen heen is gedrongen, zullen zich eerst druppels vormen en kan tijdig worden ingegrepen. Bij rubber slangen leidt een breuk vaak tot een acute lekkage, met alle gevolgen van dien.

2. Chemische
resistentie

Afhankelijk van de eigenschappen van de gebruikte materialen wordt een bestendigheid gecreëerd tegen een flinke range aan olieproducten zoals diesel, benzine, stookolie en chemicaliën. Maar ook bijtende stoffen en vloeibare gassen zoals ammoniak, ethyleen, kooldioxide en LPG kunnen probleemloos door een composiet slang verpompt worden.

3. Gebruiksgemak
en flexibiliteit

De verschillende lagen van composietslangen zijn niet aan elkaar gehecht. Dat maakt de slang bijzonder flexibel met een relatief kleine buigradius. Een rubber slang bestaat weliswaar ook uit verschillende lagen, maar deze zijn door vulkanisatie tot één geheel aan elkaar gehecht en daardoor een stuk minder flexibel. Daarnaast is composiet vaak lichter dan rubber wat het tillen en verplaatsen een stuk makkelijker maakt. Wanneer volgens arbo richtlijnen voor tillen, een rubber slang te zwaar is, biedt composiet de oplossing.

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier