Van olie tot chemicaliën en van vloeibare gassen tot dampafzuiging

Onze specialisten kennen de problematiek als het gaat om een veilige en efficiënte overslag van olieproducten, chemicaliën en vloeibare gassen. Het is belangrijk om een partner te hebben die innovatieve en betrouwbare oplossingen biedt. Wij bieden de kennis, producten en service die nodig zijn om je bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Onze range CLETON composietslangen

Wij weten welke eisen de industrie stelt aan composietslangen. Daarom hebben wij onze eigen slangen ontwikkeld voor veilig en betrouwbaar transport van veel soorten chemicaliën. Duurzame en betaalbare kwaliteit waar je op kunt rekenen.

De CLETON composietslang CHEM PP is een hoogwaardige chemische slang, ontwikkeld voor het transport, opslag en overslag van een grote verscheidenheid aan chemische producten, zoals zuren, logen en oplosmiddelen.

Onze CLETON composietslang CHEM PRO is een hoogwaardige chemische slang. Deze is ontwikkeld voor laden, lossen en transport van een zeer corrosieve media, compatibel met PTFE en roestvaststaal. Bijvoorbeeld fosforzuur, nafta of salpeterzuur in een lage concentratie.

Onze range Dantec composietslangen

In samenwerking met onze producent Dantec Ltd. bieden wij een innovatieve lijn composiet slangen van topkwaliteit.

Lichtgewicht en zwaargewicht composiet slangen. Ontwikkeld voor de overslag van olieproducten zoals dieselolie, benzine, stookolie, petroleum en kerosine.

Composiet slangen geproduceerd van duurzame, robuuste materialen. Ontworpen om maximale veiligheid en betrouwbaarheid te bieden bij de overslag van chemicaliën.

Deze toplijn composiet slangen met PTFE inlage is ontwikkeld om de meest agressieve en corrosieve chemicaliën veilig en betrouwbaar te transporteren.

Cryogeen

Deze reeks composiet slangen in speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de strengste internationale normen voor cryogeen overslag van vloeibare gassen bij extreem lage temperaturen tot -104 °C.

Dampafzuiging

De composiet slangen voor dampafzuiging zijn uitermate geschikt voor dampretour van olieproducten en (agressieve) chemicaliën.

Brandvertragend

Deze speciale composiet slang biedt extra bescherming in brandgevaarlijke situaties. De unieke constructie voorkomt ernstige ongelukken doordat bij extreme hitte damp geleidelijk uittreed i.p.v. een acute slangbreuk.

Een brede range koppelingen voor je composiet slang

Voor de aansluiting van je composietslang assembleren wij onze de CLETON en Dantec slangen met een breed aanbod koppelingen van topmerken zoals Elaflex, TODO, MannTek, KLAW en OPW.

TW
koppeling

Camlock
koppeling

Dry Break
koppeling

Flens-
koppeling

Draad-
koppeling

Flexibiliteit door eigen assemblage, testen en certificeren

Onze mensen zijn opgeleid om composietslangen in onze eigen faciliteiten te assembleren volgens strenge assemblage-voorschriften. Bovendien beschikken we over uitgebreide mogelijkheden om composietslangen te testen en te certificeren. In onze eigen testruimte of bij jou op locatie door één van onze test engineers.

Onze ISO 9001:2008 certificering garandeert een gecontroleerd en kwalitatief hoogstaand proces.

Digitaal slangenbeheer

Flamingo is ons digitaal identificatie systeem voor slangen en andere assets op uw bedrijf. Via een slimme app en dashboard heeft u voortaan alle documenten en certificaten van uw assets direct bij de hand en bekijkt u in een handomdraai alle overige details. Lees over alle voordelen van Flamingo op de Flamingo website.

Waarom voor een composietslang kiezen?

Over het algemeen worden in de opslag en overslag nog vaak rubber slangen gebruikt. Kiezen voor “compo’s” biedt echter een aantal voordelen. Drie redenen op voor composiet te kiezen:

1. Veilig
en betrouwbaar

Doordat deze slangen uit verschillende lagen zijn opgebouwd leidt een beschadiging zelden tot een acuut grote lekkage. Bij een lekkage moet de vloeistof zich eerst een weg banen door alle verschillende lagen heen. Als de vloeistof eenmaal door alle lagen heen is gedrongen, zullen zich eerst druppels vormen en kan tijdig worden ingegrepen. Bij rubber slangen leidt een breuk vaak tot een acute lekkage, met alle gevolgen van dien.

2. Chemische
resistentie

Afhankelijk van de eigenschappen van de gebruikte materialen wordt een bestendigheid gecreëerd tegen een flinke range aan olieproducten zoals diesel, benzine, stookolie en chemicaliën. Maar ook bijtende stoffen en vloeibare gassen zoals ammoniak, ethyleen, kooldioxide en LPG kunnen probleemloos door een composiet slang verpompt worden.

3. Gebruiksgemak
en flexibiliteit

De verschillende lagen van composietslangen zijn niet aan elkaar gehecht. Dat maakt de slang bijzonder flexibel met een relatief kleine buigradius. Een rubber slang bestaat weliswaar ook uit verschillende lagen, maar deze zijn door vulkanisatie tot één geheel aan elkaar gehecht en daardoor een stuk minder flexibel. Daarnaast is composiet vaak lichter dan rubber wat het tillen en verplaatsen een stuk makkelijker maakt. Wanneer volgens arbo richtlijnen voor tillen, een rubber slang te zwaar is, biedt composiet de oplossing.

Vraag het aan onze specialisten

Heb je een vraag over composiet slangen? Kunnen wij je helpen om een probleem op te lossen of wil je een offerte voor een bepaald type slang?

Neem contact op met onze specialisten. Bel 088 – 130 6030 en vraag naar de afdeling Slangen & Koppelingen. Of stel een vraag via het contactformulier op deze pagina.

Stel een vraag

    UP
    Heb je een vraag?
    Bel 023 – 554 67 66
    App +31 (0) 6 135 582 70
    of ga naar contactformulier