Zo werkt de Flamingo app

Net zoals je bankpas, OV-chipkaart of toegangs-tag aan je sleutelhanger

Zonder dat je het weet, pas je waarschijnlijk deze technologie al toe. In de winkel als je draadloos met je bankpas of smartphone betaalt, als je in de bus of trein je OV-chipkaart gebruikt, of als je met een tag aan je sleutelhanger een deur op je werk opent.

Informatie op de NFC-chip uitlezen

Om van NFC gebruik te kunnen maken is een NFC-chip nodig en een apparaat met NFC-technologie om de chip uit te lezen. Bijvoorbeeld een tablet of smartphone. Op de NFC-chip staat informatie. In het geval van een bankpas uw betaalinformatie. Flamingo maakt gebruik van een NFC-chip waarin informatie staat over de slang waaraan de chip is gekoppeld. De informatie op deze chip is in dit geval een uniek identificatie nummer.

De Flamingo app haalt data over de slang uit de cloud

Bij het uitlezen van een NFC-chip aan een slang, gebruikt Flamingo het unieke ID van die slang. De ID van die slang is gekoppeld aan data in de cloud die je daar zelf hebt opgeslagen. Denk aan typenummer, toepassing, technische specificaties of belangrijke documentatie zoals een testrapport en een echte foto van de slang. De Flamingo app haalt data over de slang direct uit de cloud.

Geen batterijen

Het grote voordeel van NFC is dat de chip zelf geen stroom nodig heeft. Door een slimme technologie wordt er een klein stroompje in de chip opgewekt wanneer een NFC-lezer dichtbij gehouden wordt. Andere communicatietechnieken zoals Bluetooth, wifi, GSM en 4G verbruiken relatief veel stroom.

Uitstekend geschikt voor industriële omgevingen

NFC is ook een betrouwbare technologie, uitstekend geschikt voor industriële omgevingen. Factoren zoals elektromagnetische velden (EMI) hebben aanzienlijk minder invloed op de werking dan bij andere soorten chips. Chips ingegoten in een stevige tag kunnen bovendien zeer goed tegen een stootje of een fikse regenbui. Daarnaast gaan NFC-chips jarenlang mee en kan de informatie op een chip vele malen herschreven worden. NFC-chips gecertificeerd voor in een ATEX omgeving zijn ook beschikbaar.

Binnen een tel de informatie op je scherm

Voor het verbinden van apparaten via Bluetooth zijn verschillende handelingen die tijd kosten. Dat is niet het geval bij NFC. Met het uitlezen heb je binnen een tel je informatie op het scherm van je tablet of smartphone.

Veilig buiten bereik

Om een NFC-chip uit te kunnen lezen moeten tag en uitleesapparaat binnen enkele centimeters naar elkaar toe gebracht worden. Het is dus onmogelijk om op afstand een chip uit te lezen of informatie te wijzigen of te verwijderen.

Meer weten over de voordelen van NFC?

NFC biedt flink wat voordelen t.o.v. technieken als Bluetooth of QR-code. Bekijk alle voordelen van deze technologie.

Meest gestelde vragen

Heb je nog vragen en wil je de antwoorden op je gemak nalezen? Kijk dan op de FAQ-sectie waar we de meest gestelde vragen beantwoorden.

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier