Britse uitvinding maakt werken op hoogte stuk makkelijker

Onderhoud plegen en tegelijk veilig op hoogte werken is een uitdaging, laat staan dat de ruimte waarin je een werkplek moet creëren ook nog eens moeilijk toegankelijk is. Een ruimte waarin bijvoorbeeld leidingwerk in de weg zit, of waar je met een gewone rolsteiger of hoogwerker gewoonweg niet in de buurt kan komen. Dan moet er kostbare specialistische steigerbouw ingehuurd worden of gaat men zelf een onveilige oplossing bedenken. De Britse uitvinding LOBO Work Platform Systems maakt daar een eind aan.

Gaat ten koste van je onderhoudsbudget

Met specialistische steigerbouw kun je veel problemen met werken op hoogte tackelen. Maar daaraan kleven nadelen. Steigerbouw is duur en gaat ten koste van je onderhoudsbudget. Het maakt je afhankelijk van externe specialisten die niet altijd direct beschikbaar zijn. Terwijl je bij een storing of spoedonderhoud direct een veilige en betrouwbare werkplek op hoogte wil hebben. Het laatste wat je wilt is dat je onderhoudsmensen zelf een onveilige oplossing gaan “engineeren” met divers klimmateriaal.

Bouw je met twee personen in nog geen 20 minuten op

De Britse uitvinding LOBO Work Platform Systems biedt een revolutionaire oplossing. Met dit modulair systeem bouw je zelf een veilig en betrouwbaar werkplatform op hoogte. Daarvoor heb je geen specialistische kennis nodig zoals bij traditionele systeemsteigers, want het systeem van LOBO is gecertificeerd als een rolsteiger. Een LOBO werkplatform met een werkhoogte van 4 meter bouw je met twee personen in nog geen 20 minuten op.

Haast grenzeloos configureerbaar

De flexibiliteit van LOBO komt voor uit de gepatenteerde onderdelen. De Loband koppelstukken zorgen ervoor dat de verschillende onderdelen snel met elkaar verbonden worden, zonder gebruik van gereedschap. Dat maakt de werkplatformen van LOBO modulair en haast grenzeloos configureerbaar tot een platformhoogte van 10 meter.

Een modulair werkplatform wat men zelf snel kon opbouwen

LOBO is uitgevonden door de Brit Robert Bokros. Hij werd geïnspireerd toen hij als mede-eigenaar van een provider van clouddiensten zag hoe steigerbouw een flinke hap uit zijn onderhoudsbudget nam. Veel geld ging verloren aan het inhuren van steigerbouwers die een werkplatform op hoogte bouwden in de serverruimtes, voor een relatief korte klus. Daarop ontwikkelde Robert met zijn compagnon een modulair werkplatform wat men zelf snel kon opbouwen en overal inzetbaar was.

Meer weten of een demo boeken?

Wil je meer weten over de werkplatformen van LOBO? Bekijk dan de inspiratiepagina. Je kunt ook een bericht sturen via onderstaand contactformulier, een case bij een brouwerij lezen of een vrijblijvende online demo (ca. 15 min) aanvragen.

Stuur een bericht


UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier