Brouwerij bespaart enorm door gebruik van Multilec Compressor olie

Een grote Amerikaanse brouwerij, die bier, wijn, sterke dranken en overige drankjes produceert en distribueert was op zoek naar een oplossing om de gebruikte apparatuur langer mee te laten gaan. Dit wilde ze doen door de luchtcompressors minder vaak te hoeven verversen en deze cyclus te verlengen voorbij de door het OEM aanbevolen interval van 8000 uur per eenheid. Dit zou niet alleen voor een langere levensduur van de apparatuur moeten zorgen, maar ook een lager energieverbruik.

Compressor

Langere levensduur en minder energieverbruik

Het ging om vier Atlas Copco luchtcompressors. Namelijk twee ZT90, 60 liter reservoirs en twee ZT255, 35 liter reservoirs. Om voor een langere levensduur, langere verversingsintervallen en minder energieverbruik te zorgen was er een industriële compressor olie van hoge kwaliteit nodig. Multilec Industriële Olie (6803) van Lubrication Engineers werd ingezet om te testen of de eerdergenoemde doelstellingen behaald konden worden.

Multilec Industriele Olie

Multilec Industriële Olie (6803) is een op zwaar werk berekende ISO VG 68 olie die speciaal gemaakt is om apparatuur langer mee te laten gaan. Dit doet het door de werking van hoge temperaturen, water, verontreinigingen en zware belasting tegen te gaan. Deze langdurige, niet-schuimende olie van turbinekwaliteit biedt superieure weerstand tegen hitte, oxidatie en vocht en heeft gedocumenteerd succes behaald bij het maximaliseren van uptime en lagere kosten.

Belangrijk bestandsdeel van de Multilec is het exclusieve slijtage verminderende additief Monolec. Monolec creëert een enkelvoudige moleculaire smeerfilm op metalen oppervlakken, waardoor de sterkte van de oliefilm enorm toeneemt zonder de spelingen te beïnvloeden. Monolec zorgt ervoor dat aangrenzende oppervlakken langs elkaar kunnen glijden, waardoor wrijving, hitte en slijtage aanzienlijk worden verminderd.

De resultaten

Met regelmatige olieanalyses om de oliekwaliteit en reinheid te garanderen, werden de verversingsintervallen voor alle vier de luchtcompressoren verlengd tot acht keer het door de OEM aanbevolen interval van 8.000 uur. De totale kostenbesparing – alleen op olie – was $ 71.000 op het moment van schrijven. De impact op het milieu werd ook verminderd, met 1.035 liter minder afgewerkte olie. Minder olieverversingen betekende ook minder stilstand, onderhoud en arbeid.

In veel testgevallen hebben we een vermindering van 5% tot 20% in het stroomverbruik gedocumenteerd voor klanten die Multilec op verschillende apparaten gebruiken; het gemiddelde voor luchtcompressoren is 12%. Helaas heeft deze brouwerij zijn stroomverbruik niet gedocumenteerd voordat het op Multilec Industrial Oil overstapte, dus het is niet mogelijk om de energiebesparing van deze fabriek aan te tonen. Maar de eerdere resultaten liegen er niet om.

Stap over op Multilec

Wil je ook vergelijkbare resultaten behalen? Stap dan snel over op Multilec Industrial Oil en verleng jouw verversingsintervallen, verleng de levensduur van de apparatuur en bespaar op kosten! Voor meer informatie kunt u bellen naar 088 – 130 6590 of stel een vraag via onderstaand contactformulier.

    UP
    Heb je een vraag?
    Bel 023 – 554 67 66
    App +31 (0) 6 135 582 70
    of ga naar contactformulier