Dieselmotoren extra boost geven met brandstofverbeteraar

Een optimale zelfontbranding zorgt bij dieselmotoren voor optimale prestaties zoals vermogen, verbruik en uitstoot. Hoe goed diesel ontbrandt heeft te maken met verschillende factoren zoals de kwaliteit van de dieselbrandstof en de omstandigheden waarin de motor moet presteren zoals kou en hitte. Ondanks deze factoren kun je er toch voor zorgen dat een dieselmotor optimaal blijft presteren.

Omstandigheden kunnen sterk variëren

Dieselmotoren worden breed toegepast vanwege hun kracht en betrouwbaarheid. Van graafmachine tot aggregaat en van vrachtwagen tot schip. De omstandigheden waarin deze motoren moeten presteren variëren sterk. Van extreme kou tot tropische hitte.

Watercontaminatie

Ook de kwaliteit van dieselbrandstof kan sterk variëren. Bij opslag vanuit de brandstofleverancier is watercontaminatie een voorkomend probleem. Dat veroorzaakt roest en corrosie waarbij de brandstofkwaliteit ook nog eens degradeert.

Cetaangetal

Het cetaangetal is een getal waarmee de bereidheid tot zelfontbranding van een brandstof (onder druk), met de aanwezigheid van zuurstof, inzichtelijk wordt gemaakt. Hoe makkelijker de diesel uit zichzelf ontbrandt, hoe hoger het getal en hoe beter en efficiënter de dieselmotor presteert. Dit cetaangetal verhoog je door middel van een cetaanbooster.

Verhoogt het cetaangetal tot wel 100

De cetaanbooster Full Torque™ van Lubrication Engineers verhoogt het cetaangetal tot wel 100. Dat geeft aanzienlijk betere prestaties in dieselmotoren die onder extreem zware omstandigheden moeten werken.

Additief die prestaties bevordert

Om dieselmotoren onder alle omstandigheden optimaal te laten presteren, ontwikkelde LE de Full Torque™ Diesel Fuel Improver. Dit additief heeft naast het bevorderen van prestaties en verminderen van brandstofverbruik, nog meer voordelen:

 • Door hoge cetaangetal snellere ontsteking, makkelijkere start met minder lawaai.
 • Bevat geen metalen of asvormende componenten die slecht zijn voor mens en milieu, maar ook de levensduur van de motor bevordert.
 • Elimineert brandstof gerelateerde rookvorming en reduceert deeltjes emissie.
 • Door de speciale reinigingsmiddelen blijven injectoren schoon.
 • Vermindert slijtage aan brandstofpomp en injectoren door smerende eigenschappen.
 • Reduceert contaminatie door water en beschermt tegen roest en corrosie.
 • Beschermt tegen gelvorming van brandstof bij lage temperaturen.
 • Helpt de houdbaarheid van (bio)diesel te verlengen door degradatie te verminderen.

Voor het hele jaar of in de winter

LE heeft de Full Torque™ Diesel Fuel Improver in twee types ontwikkeld. De LE 2421 is een additief voor gebruik door het hele jaar. LE 2411 is speciaal ontwikkeld voor gebruik bij temperaturen rondom, of onder het vriespunt.

Meer weten?

Meer weten over deze brandstofverbeteraars of over smeermiddelen in het algemeen? Bel ons op 088 – 130 6030, of stel een vraag via het formulier hieronder.


  1
  UP
  Heb je een vraag?
  Bel 023 – 554 67 66
  App +31 (0) 6 135 582 70
  of ga naar contactformulier