Explosieveilige adembescherming is meer dan een aanblaasunit

Er bestaan situaties waar adembescherming in de vorm van een aanblaasunit op accu met een kap of masker gebruikt moet worden. Dan zijn er prima systemen leverbaar met een nominale protectiefactor van 50-500x, afhankelijk van type en fabrikant. Maar wat als de ruimte waarin men werkt een ATEX zone is, ofwel een omgeving waar een explosief mengsel van lucht, gas, damp of stof aanwezig is? Dan heb je explosieveilige adembescherming nodig. Wij bieden je de oplossing met de ATEX approved SR 500 EX motorunit van Sundström.

100% intrinsiek veilig

SR 500 EX SundströmDe SR 500 EX is een bijzondere innovatie op het gebied van adembescherming. Deze processorgestuurde motoraangedreven filterunit is namelijk 100% intrinsiek veilig, wat inhoud dat de elektrische componenten in de unit zo zijn geïsoleerd, dat vonkvorming is uitgesloten. In tegenstelling tot andere motorunits, hoeft de SR 500 EX dan ook niet ingepakt te worden in een hoes om aan de ATEX regelgeving te voldoen.

Als systeem ATEX gecertificeerd

Bij veel van de in de markt verkrijgbare explosieveilige adembescherming is alleen de motorunit voorzien van een ATEX approval. Als je er een masker of gelaatsscherm aan vastkoppelt, breid je het systeem uit en moet je ook kijken naar de mogelijke ontstekingsenergie van deze onderdelen.

De Zweedse producent Sundström is uniek door alle gelaatsdelen afzonderlijk te voorzien van hun eigen ATEX approval. Het SR 500 EX systeem wordt dus als compleet systeem gecertificeerd. Zo krijg je de garantie dat je explosieveilig werkt.

Meer informatie?

De SR500 EX kan gecombineerd worden met diverse kappen en maskers. Voor een compleet overzicht met EX classificaties, download de productinformatie.

Je kunt ook vrijblijvend meer informatie aanvragen via onderstaand contactformulier. Of je belt ons op op 088 – 130 6030 en vraagt naar de specialisten adembescherming.


  1
  UP
  Heb je een vraag?
  Bel 023 – 554 67 66
  App +31 (0) 6 135 582 70
  of ga naar contactformulier