Imbema kiest voor betrouwbaarheid van KLAW Products

Duurzame, betrouwbare, veilige en vernieuwende producten. Dat is wat onze afnemers terugvinden in de A-merken die Imbema importeert en distribueert. Vanaf 2015 zijn wij Benelux importeur van nog zo’n A-kwaliteit Europees topmerk: KLAW.

Veilig en kosten minimaliserend transport

KLAW is wereldwijd toonaangevend met de ontwikkeling en productie van Breakaway Couplings (BAC), Emergency Release Systems (ERS) en Dry Disconnect Couplings (QS). Deze range veilige en betrouwbare producten zorgt voor een veilig en kosten minimaliserend transport van vloeistoffen, gassen en poeders in de offshore, maritieme, chemische en petrochemische industrie. Een overzicht van de oplossingen voor deze takken van industrie:

Breakaway Couplings

Deze koppelingen zorgen voor veiligheid en kostenbesparing wanneer te hoge trekkrachten op de slang of installatie komen te staan, bv. bij ship-to-shore of truck verladingsapplicaties). Deze koppeling ‘breekt’ door het gebruik van breekbouten op een bepaalde trekkracht en sluit zichzelf direct af. De spillage is daardoor nihil en het verladingsmateriaal hoeft niet vervangen te worden.

Emergency Release Systems

Dit systeem lijkt op de breakaway koppelingen echter ontkoppelt deze op basis van een cable-release, een hydraulic release of een combinatie van beide. Dit systeem biedt meer mogelijkheden voor een gecontroleerde ontkoppeling.

Dry Disconnect Couplings

Het gestandaardiseerde NATO Stanag 3756 systeem, uitwisselbaar met andere merken als Todo, Manntek en Avery Hardoll. KLAW biedt standaard een extra beveiliging om onbedoeld ontkoppelen te voorkomen. Tevens is de hose unit leverbaar met een volledig ronde ergonomische hendel.

Swivel joints

Met swivel joints wordt het torderen van de slang voorkomen en het gebruiksgemak vergroot. Er zijn verschillende typen swivel joints voor verschillende toepassingen.

Cryogene producten

Specifiek voor cryogene toepassingen, ofwel bij het verpompen van vloeistoffen met extreem lage temperaturen (tot -196°C), bijvoorbeeld stikstof en LNG, bieden we breakaway couplings en emergency release systems.

Meer weten?

Wil je meer weten over de producten van KLAW of over slangen en koppelingen in het algemeen? Bel ons op 088 – 130 6030 of stel een vraag via onderstaand contactformulier.


  1
  UP
  Heb je een vraag?
  Bel 023 – 554 67 66
  App +31 (0) 6 135 582 70
  of ga naar contactformulier