Vluchtmaskers; meer veiligheid tegen minder kosten?

Bij bedrijven waar risico’s zijn op het ontsnappen van gevaarlijke dampen of gassen, zoals in de chemie, petrochemie en op- en overslag, moeten vluchtmaskers binnen handbereik staan. Je gaat er vanuit gaat dat deze nooit gebruikt zullen worden, dus een dure investering. Maar besparen op vluchtmaskers mag niet ten koste gaan van de veiligheid van medewerkers. 

Veel vluchtmaskers moeten na 5 jaar vervangen worden

Wanneer bij een calamiteit vluchtmaskers toch gebruikt worden, dan wil je de beste bescherming voor je mensen. Maar die investering blijft toch een ding want veel vluchtmaskers moeten na 5 jaar gewoon vervangen worden, ook als ze niet gebruikt zijn. Daar hebben we met Sundström Safety een oplossing voor gevonden.

Houdbaarheid van 10 jaar

Met het ontwikkelen van een oplossing waren drie eisen belangrijk:

 • Een houdbaarheid die aanzienlijk langer is dan 5 jaar.
 • Bescherming beter dan de minimale eisen uit de norm.
 • Eenvoudig in gebruik en comfortabel.
Sundström vluchtmasker

Houdbaarheid van tenminste 10 jaar zonder tussentijdse controle

Met de doorontwikkeling van een bestaand concept, realiseerden we een houdbaarheid van tenminste 10 jaar zonder tussentijdse controle. Vervolgens realiseerden we, door toepassen van hoogwaardige filters, een standtijd die veel hoger ligt dan de 15 minuten die de Europese norm EN403 voorschrijft. Door een P3 filter van mechanisch filtermateriaal toe te passen, wordt giftig fijnstof veel beter afgevangen dan veel andere maskers waarin een P2 filters is geplaatst.

Voor iedereen snel eenvoudig op te zetten

Het vluchtmasker van Sundström is voor iedereen snel eenvoudig op te zetten. Het heeft een opvallende geel reflecterende, vlamvertragende en chemicaliënbestendige kap. Een groot kijkvizier zorgt ervoor dat de drager goed zicht rondom heeft. Een siliconen manchet rond de nek sluit het masker goed af. Het binnenmasker heeft een extreem lage ademweerstand waardoor de drager minder snel vermoeid raakt tijdens een evacuatie.

Goedkoper dan vergelijkbare vluchtmaskers

Vluchtmasker van Sundström zijn over de houdbaarheidsperiode van 10 jaar, goedkoper dan vergelijkbare vluchtmaskers. Bovendien biedt het betere bescherming en meer draagcomfort.

Sundström vluchtmaskers zijn te verkrijgen als SR76-3 Chem voor calamiteiten met chemicaliën, en SR77-3 Smoke voor calamiteiten met rook en brand, in stationaire en draagbare uitvoering.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze vluchtmaskers of heb je advies nodig? Bel ons op 088 – 130 6030 of gebruik onderstaand contactformulier.


  1
  UP
  Heb je een vraag?
  Bel 023 – 554 67 66
  App +31 (0) 6 135 582 70
  of ga naar contactformulier