Online hulp bij het kiezen van adembescherming

De juiste adembescherming kiezen lijkt eenvoudiger dan het is. Is een wegwerpmasker voldoende? Of moet ik een halfmasker of misschien wel een volgelaatsmasker hebben? Wat voor filter moet ik dan nemen? A-filter of toch een ABEK-filter? Moet daar dan nog een P3-filter bij? Wij gaan je helpen!

Adembescherming kiezen is helemaal niet zo makkelijk

De juiste adembescherming kiezen bij jouw werkzaamheden is helemaal niet zo makkelijk als het lijkt. Er zijn aardig wat factoren waar je rekening mee moet houden. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je niet al deze factoren kent en daarom niet altijd weet wat nu de beste adembescherming is. Op de gok wat kiezen is dan ook de slechtste keuze voor je gezondheid.

Wij gaan je helpen met kiezen

Omdat je gezondheid belangrijk is, gaan wij je helpen met kiezen. De factoren die bepalen wat voor type adembescherming er bij jouw werkzaamheden nodig zijn, hebben we bij elkaar gezet. Door middel van een aantal simpele vragen inventariseer je de risico’s binnen je eigen werkomgeving. Afhankelijk van de antwoorden die je geeft, krijg je van ons een advies voor een soort masker en het type filter. Handig!

Kost je hooguit paar minuten

Het enige wat je hoeft te doen is naar keuzehulp te klikken en tussen de mogelijk antwoorden op de vraag kiezen. Na elk antwoord ga je weer vanzelf door naar de volgende stap totdat na maximaal acht vragen vragen ons advies volgt. Het kost je hooguit een paar minuten.

Filterwijzer

Omdat je niet altijd de eigenschappen weet van de stoffen waar je mee werkt, hebben we ook een filterwijzer gemaakt. Hierin staan de meest voorkomende stoffen in de bouw en industrie en welke filter je het beste kunt gebruiken, zoals een A-filter, ABEK-filter, K-filter, P2- of P3-filter. In de keuzehulp kun je gebruik maken van de filterwijzer.

1
UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier