De SR 580 airstream helm als betrouwbaar platform voor meer dan adembescherming

Enkele jaren geleden ontwikkelde Sundström Safety de SR 580 airstream helm. Deze combinatie van adembescherming, gelaatsbescherming en hoofdbescherming vormde het begin van een reeks innovaties. Het doel: het ontwikkelen van een combinatie van persoonlijke bescherming met de best mogelijke protectiefactor, beste draagcomfort en meeste bedieningsgemak en gereed voor de nieuwe ISO-normen en standaarden.

Bescherming op het hoogste niveau

Het ontwerp van de SR 580 helm is revolutionair. Het is de eerste helm ter wereld die hoofdbescherming, oog- en gelaatsbescherming in combinatie met adembescherming op het hoogste niveau, TH3 (= nominale protectiefactor 500x) biedt. De afsluiting van de helm met gelaatsscherm op het gelaat wordt gerealiseerd door een vervangbare manchet. Door de speciaal ontwikkelde vorm van de hele combinatie, kan een groot volume lucht goed uitstromen. Dat voorkomt de instroom van vervuilde lucht en staat garant voor maximale veiligheid.

Sundstrom SR 587 van Imbema

Verschillende add-ons om bescherming uit te breiden

In een omgeving waar een risico aanwezig is op vallende voorwerpen, wil men niet dat een helm wordt afgezet om bijvoorbeeld adembescherming te kunnen dragen. Met deze wens uit de markt hebben de specialisten van Sundström verschillende “add-ons” ontwikkeld. Slimme accessoires die de SR 580 uitbreiden met vormen van bescherming, zoals:

 • Gehoorbescherming
 • Lasscherm kl. 4 of 5
 • Lascassette met optionele automaat kl. 9-13
 • Goudbedampte vizieren tegen stralingshitte
 • Proban® vlamvertragende hals- en nekbescherming
 • Gealuminiseerde bescherming tegen stralingshitte

Met als deze opties wordt veiligheid op werkplekken naar een hoger niveau getild.

Flexibel te gebruiken

De SR 580 airstream helm is bijzonder flexibel te gebruiken. Hij kan worden gecombineerd met motoraangedreven adembescherming zoals de SR 700 aanblaasunit voor deeltjes zoals fijnstof en nevel. Maar ook met de SR 500 aanblaasunit voor gassen, dampen en deeltje zoals, fijnstof en nevels. Deze beide units zijn IP 67 geïsoleerd, stofvrij en dompeldicht waardoor ze eenvoudig te reinigen zijn. De SR 500 kan tot wel 240 liter per minuut schone lucht leveren.

Ook kan de basishelm worden gecombineerd met de SR500 EX, de intrinsiek veilige motoraangedreven adembescherming, speciaal voor ATEX (explosieveilige) omgevingen. De SR 580 heeft een ATEX-classificatie waarmee je zeer nauwkeurig kunt selecteren.

Makkelijk aansluiten een perslucht voedingsbron voor ademlucht

De compatibiliteit van de SR 580 airstream helm gaat nog een stap verder. Zo kan deze met het SR 507 regelventiel, die op de heup gedragen wordt, makkelijk worden aangesloten op een perslucht (ademlucht) voedingsbron. Bijvoorbeeld de SR 99-1 airline filterunit (AFU) van Sundström.

Zelfs in extreme omstandigheden zoals in de staalindustrie

De SR 580 heeft, net als alle andere gelaatsdelen van Sundström, de hoogste protectie factor TH3 (= nominale protectiefactor 500x). De airstream helm heeft zich in de praktijk al bewezen. Zelfs in extreme omstandigheden zoals in de staalindustrie is de SR 580 keer op keer een betrouwbare, veilige en door gebruikers zeer gewaardeerde oplossing gebleken.

Meer weten of een keer uitproberen?

Ben je geïnteresseerd in een demonstratie of wil je de SR 580 of een andere systeem op je eigen werkplek uitproberen? Bel onze specialisten op 088 – 130 6030, of maak gebruik van het contactformulier hieronder.


  1
  UP
  Heb je een vraag?
  Bel 023 – 554 67 66
  App +31 (0) 6 135 582 70
  of ga naar contactformulier