Wereldleider in platinamijnbouw drukte bedrijfskosten aanzienlijk met behulp van Pyroshield Syn XHvy smeermiddel

Deze wereldleider in platinamijnbouw gebruikt verschillende FLSmidt kogelmolens in hun mijnen. Op deze kogelmolens wordt er gebruikt gemaakt van geavanceerde automatische sproeisystemen om een ​​adequate smering van de grote rondsels in deze molens. Deze sproeisystemen gebruikte een op zwaar werk berekend smeermiddel voor open tandwielen van een bekende internationale smeermiddelfabrikant op 22 kogelmolens bij twee van hun mijnen. Het probleem was dat met het gebruik van dit smeermiddel te frequent storingen optraden. Het bedrijf worstelde met de oplossing van deze storingen en dit dreef de bedrijfskosten enorm op. Gelukkig was er een oplossing!

Pyroshield

Pyroshield tandwiel smeermiddel als oplossing

Als oplossing voor dit probleem, koos het bedrijf voor Pyroshield® Syn XHvy tandwiel smeermiddel (9011). Dit smeermiddel is een synthetische vloeistof voor zwaar gebruik, ontworpen om uitstekende prestaties te leveren. Tevens biedt het bescherming voor toepassingen met hoge belasting en zware schokken. Denk daarbij aan grote gehulde open tandwielen die worden gebruikt in de mijnbouw, minerale verwerking en cementindustrieën. Pyroshield 9011 bevat Almasol®, Lubrication Engineers gepatenteerd slijtageverminderend vast additief en additieven voor extreme druk. Het is een milieuvriendelijk smeermiddel en bevat geen zware metalen.

De proef met Pyroshield

Hoewel de prijs van het LE-smeermiddel 60% hoger is dan het concurrerende product, was de klant geïnteresseerd in de lagere bedrijfs- en onderhoudskosten die ze konden realiseren door over te schakelen naar deze oplossing. De klant is in een aantal van zijn fabrieken overgegaan op Pyroshield om de prestaties te vergelijken met die van het concurrerende smeermiddel.

Tijdens de proef met Pyroshield 9011 had de klant een apparaat storing waardoor de molen gedurende 24 uur zonder smering heeft gedraaid. Bij inspectie zag de klant dat het tandwiel in perfecte staat was, met temperaturen die snel terug daalde naar het normale bereik van 36-38 ° C (96,8-100,4 ° F). Deze ongelooflijke testcase, samen met de vermindering in bedrijfskosten, zorgde ervoor dat de klant zo snel mogelijk wilde overstappen op Pyroshield 9011 in alle 22 molens.

Platinamijn

De resultaten

Pyroshield 9011 stelde de klant in staan om de automatische spray aan te passen naar een smeringsfrequentie van 10 keer elke 20 minuten naar 3 keer elke 20 minuten. Dit terwijl ervoor werd gezorgd dat de druk op het tandwiel juist werd verspreid. Ook werden de temperaturen op peil gehouden.

De prestaties van Pyroshield bleken zelfs nog indrukwekkender toen de klant zich realiseerde dat de temperaturen met 48% waren gedaald, zelfs nu er zo’n dramatische vermindering in het gebruik van smeermiddel had plaatsgevonden. Deze lagere temperatuur betekent dat de wrijvingsweerstand enorm verminderd wordt wat bijdraagt aan de vermindering in energiekosten. De verbruikskosten waren met Pyroshield enkel 1/4e van de kosten die het bedrijf had bij gebruik van het smeermiddel van de concurrent.

Stap over op Pyroshield

Wil je ook vergelijkbare resultaten behalen? Stap dan snel over op Pyroshield ® Syn XHvy tandwiel smeermiddel (9011) en verleng jouw verversingsintervallen, verleng de levensduur van de apparatuur en bespaar op kosten!

Voor meer informatie kunt u bellen naar 088 – 130 6030 of stel een vraag via onderstaand contactformulier.

    UP
    Heb je een vraag?
    Bel 023 – 554 67 66
    App +31 (0) 6 135 582 70
    of ga naar contactformulier