Zelf je veiligheidsschoenen uitkiezen, maar waarom niet je adembescherming?

Bij veel bedrijven mogen werknemers uit verschillende modellen veiligheidsschoeisel kiezen, want het moet wel prettig dragen en liefst ook stoer en een beetje modieus zijn. Dat maakt de acceptatie een stuk makkelijk. Met adembescherming is het net andersom. Werknemers hebben vaak geen keuze in adembescherming. Wat een ander heeft gekocht wordt vaak, met of zonder klagen, gedragen. Dat is helemaal geen goede zaak.

Zelden meteen de beste adembescherming gekozen

Je wilt niet dat een werknemer op een spijker. Als dat risico bestaat, worden de juiste veiligheidsschoenen gekozen met een beschermende neus en tussenzool. Wanneer je een gevaarlijke stof inademt heb je er vaak, in eerste instantie, hooguit hinder van. De langetermijneffecten zorgen vaak voor ernstige chronische aandoeningen. Toch wordt zelden meteen de beste adembescherming gekozen.

Bescherming en comfort vaak ondergeschikt aan aanschafprijs en beschikbaarheid

Om toch een gevoel van veilig werken te hebben, wordt vaak een type adembescherming gekozen, zonder daar verder bij na te denken. Jammer genoeg kiest men dan vaak, onbewust, middelen die eigenlijk net te weinig beschermen tegen de aanwezige risico’s. Bij de keuze zijn bescherming en comfort vaak ondergeschikt aan aanschafprijs en beschikbaarheid.

Feiten om tot een veel veiligere en verantwoorde keuze te komen

Er bestaat ook nog steeds veel onduidelijkheid over adembescherming. Daarom een opsomming van een aantal feiten om tot een veel veiligere en verantwoorde keuze te komen:

 1. Duurzame maskers kunnen comfortabeler zijn dan wegwerpmaskers
 2. Duurzame maskers bieden je veel meer bescherming
 3. Een goed P3 filter voor fijnstof zorgt echt niet voor een hogere inademweerstand en minder draagcomfort.
 4. Strepen naast de neus na het werken? Dat betekent dat je masker absoluut niet werkt.
 5. Een goed masker en filter leveren je een flinke besparing op t.o.v. wegwerpmaskers. Bij dagelijks gebruik tot honderden euro’s per werknemer per jaar.
 6. Motorondersteunde adembescherming zorgt in veel gevallen voor:
  – Betere bescherming
  – Hogere acceptatie
  – Hogere productiviteit
  – Minder verzuim
  – In veel gevallen zelfs voor een kostenbesparing t.o.v. wegwerpmaskers.

Vrijblijvend advies?

Ben je geïnteresseerd in beter adembescherming kiezen en tegelijkertijd ook geld besparen? Neem voor een vrijblijvend advies, demonstratie of test op locatie contact met ons op. Bel 088 – 130 6030 of gebruik onderstaand contactformulier.


  1
  UP
  Heb je een vraag?
  Bel 023 – 554 67 66
  App +31 (0) 6 135 582 70
  of ga naar contactformulier