Imbemianen over het vitaliteitsprogramma

‘We zijn van de lange adem, doen alles voor de volgende generatie’

Imbema investeert al jarenlang in de gezondheid en het werkplezier van haar werknemers. ‘Als je terugkijkt in de historie van ons familiebedrijf zie je overal sporen van ‘vitaliteit’. Zo bieden wij al ruim twintig jaar om de twee jaar alle medewerkers een preventief medisch onderzoek aan. Dit was ver voordat er sprake was van wetgeving. Puur omdat Imbema haar medewerkers belangrijk vindt’, vertelt HR-manager Miranda Stevens.

Familiebedrijf

Het is een cliché maar wel eentje die vaak waar is; familiebedrijven zorgen goed voor hun medewerkers. Hoe zit dat bij Imbema? ‘Continuïteit staat voorop binnen ons familiebedrijf. Dat is ook het grote verschil met de meeste corporate bedrijven. Wij zijn van de lange adem, we doen alles voor de volgende generatie en die erna. Samen met onze medewerkers houden we dit mooie bedrijf op koers’, aldus oud-directeur Robert Bloemers.

Goede balans werk en privé

Het managementteam van Imbema gelooft dat de relatie werkgever/werknemer verder gaat dan alleen een arbeidsovereenkomst. ‘Het zit in onze bedrijfscultuur om medewerkers op allerlei manieren te ondersteunen, zo ook in een gezonde levensstijl’, legt de huidige directeur Alexander Bloemers uit. ‘Daarom investeren we in medische keuringen en vinden wij een goede balans tussen werk en privé belangrijk. We stellen onder andere een ruim pakket aan verlofdagen ter beschikking en staan open voor parttime werken en flexibele werktijden.’

Intern vitaliteitsonderzoek

Uit een intern onderzoek van twee studenten (opleiding HRM) blijkt dat Imbemianen zich bovengemiddeld vitaal voelen. ‘Dat betekent dat we privé en/of binnen Imbema al de nodige acties nemen die bijdragen aan een hogere vitaliteit. Maar we zien ook mogelijkheden om méér te ondernemen. Zoals op het gebied van beweging, voeding en ergonomische hulpmiddelen’, vertelt Stevens, ‘Vanuit dit onderzoek gaan we nu verder werken aan het vormgeven van het vitaliteitsprogramma.’

Voordelen vitaliteitsprogramma

Een vitaliteitsprogramma doet meer dan alleen je medewerkers blij en gezond te houden. De activiteiten hebben een positieve impact op de bedrijfscultuur, het verzuimpercentage én trekken nieuw talent aan. ‘De menselijke maat, het familiegevoel dat hier heerst koesteren we. En we blijven ons ontwikkelen op het gebied van vitaliteit zodat we onze grootste kracht, ons personeel, positief blijven stimuleren’, besluit Alexander Bloemers.

Nieuw leven voor afsluiters bij ‘Water is our World’

Circulariteit is een belangrijk thema binnen onze organisatie. Zeker in combinatie met het helpen van mensen in ontwikkelingslanden. Daarom hebben we ruim 400 afsluiters gedoneerd aan ‘Water is our World’. Deze niet-gesubsidieerde stichting richt zich op betere drinkwater- en sanitairvoorzieningen in dorpen en stadjes in ontwikkelingslanden. ‘De doelstelling vinden wij een krachtig voorbeeld van kijken over landsgrenzen en het vinden van nieuwe, waardevolle bestemmingen voor materialen’, aldus initiator en sales engineer Bert van der Giessen.

Meer informatie? Lees het volledige artikel of bezoek Water is our World

Download

MVO jaarverslag 2018

Imbema zorgt voor de veiligheid en gezondheid van klanten, werknemers en direct omwonenden door gebruik te maken van veilige faciliteiten, technologieën en werkwijzen en door voorbereid te zijn op calamiteiten.

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier