CO2-neutraal in 2050

We zijn ambitieus in onze klimaatdoelen. Om als organisatie onze uitstoot te compenseren, en de titel ‘klimaatneutraal’ te mogen dragen, investeren wij vanaf 2019 in duurzame projecten via de Climate Neutral Group – ons bespaardoel is 229 ton reductie. Het eerste project waar wij aan deelnemen is ‘Renewable Energy’ in Turkije. Dit klimaatproject wekt groene energie op uit niet-recyclebare afval met als gevolg efficiënt gebruik van alle reststromen.

Meer informatie

Imbema helpt bij olielekkages Afsluitdijk

Imbema heeft op strategische locaties langs de Afsluitdijk unieke oil spill boxes en een oliebarrière geplaatst. Doel: een snelle aanpak voor calamiteiten op het water.

Tijdens de renovatie wordt bouwmaterieel met hydrauliek gebruikt en dan is er altijd een risico op lekkage van hydrauliekolie in oppervlaktewater. Het consortium dat de werkzaamheden uitvoert zocht een oplossing om een olielekkage snel te kunnen indammen om milieuschade te beperken en kwam daarbij uit bij Imbema.

Meer informatie

Grondstoffenpaspoort (circulariteit)

Imbema maakt deel uit van de werkgroep ‘Grondstofpaspoort voor leidingmateriaal’ via de innovatiecoalitie Blauwe Netten. We trekken in deze coalitie samen met infrabeheerders op in de energietransitie en circulaire economie.

In het platform zitten negen waterbedrijven, maar dus ook producenten en leveranciers. De activiteiten bevinden zich in de onderzoekende beginfase. In deze fase testen we de tool waarmee de circulaire innovaties getoetst en toegepast kunnen worden.

Meer informatie

MVO jaarverslag 2018

Imbema zorgt voor de veiligheid en gezondheid van klanten, werknemers en direct omwonenden door gebruik te maken van veilige faciliteiten, technologieën en werkwijzen en door voorbereid te zijn op calamiteiten.

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier