75 jaar Imbema

Imbema neemt met Mirka deel aan succesvolle Kwastendag 2021

Donderdag 8 september deed Imbema met het merk Mirka mee aan de Kwastendag 2021. Kwastendag is een bijzonder project waarbij werkzoekenden, met een afstand tot de arbeidsmarkt, de mogelijkheid krijgen om als onderhoudsschilder aan de slag te gaan. Voor ons een mooie manier om verschillende lagen van de samenleving een kans te bieden en zo mee te werken aan social return.

Vastgoedbeheer Mitros en haar onderhoudspartners vroegen ons om met onze Mirka schuursystemen deel te nemen aan deze derde editie van de Kwastendag. Dit hebben we natuurlijk met beiden handen aangegrepen. Mooi dat we hiermee mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen helpen aan een opleiding en een vaste baan.

Een warme en succesvolle Kwastendag met verrassingen

Tijdens deze warme Kwastendag maakten de werkzoekenden kennis met verschillende aspecten van het schildersvak. Zo werd er hard gewerkt om steigers op te bouwen, een kraan te besturen, te schilderen, te spuiten en uiteraard te schuren. Ook vertelden instructeurs alles over het materiaal, de technieken en de producten. Iedereen deed enorm zijn best om te laten zien wat men in huis had. Hierna konden ze bijkomen bij de ijscokar met een verkoelend Italiaans ijsje. Dit hadden we als verrassing geregeld!

Kwastendag 2021

“Een gemoedelijke sfeer waarin iedereen elkaar helpt. Het is prachtig om te zien dat iedereen hier met één doel staat.”

Micha van der Spek - Key account manager - ImbemaLinkedIn
Kwastendag

Wij zijn trots dat we met Mirka aan deze Kwastendag 2021 hebben mogen deelnemen. Als aandenken hebben we deze mooie dag door een kunstenaar op doek laten vastleggen. Benieuwd naar het resultaat? Dit wordt nog even geheimgehouden, maar zullen we binnenkort onthullen.

“De Kwastendag is een bijzonder initiatief dat uiteraard met de kwast moest worden vastgelegd.”

Dennis Aendekerk- Sector Marketeer - ImbemaLinkedIn

Kwastendag 2021 en het omscholingstraject ‘je leven in de verf’

De Kwastendag was de aftrap van het (om)scholingstraject ‘Je Leven In De Verf’. Vijf kandidaten van de Kwastendag, die enthousiast en geschikt zijn voor het schildersvak, mogen meedoen aan dit leerwerktraject. Tijdens het leerwerktraject, begeleid door Stichting Nelis en WIJ 3.0, leren de werkzoekenden de basisbeginselen van het vak onderhoudsschilder. De kandidaten volgen theorielessen en gaan tenminste drie dagen per week de steigers op bij Wits Utrecht, Rutges Vernieuwt, Talen Vastgoedonderhoud, SW Vastgoedverbetering of Hagemans Vastgoedonderhoud B.V. Wanneer ze het opleidingstraject succesvol afronden, krijgen ze een betaalde baan aangeboden.

Kwastendag 2021

Naast de Kwastendag nemen wij ook deel aan het omscholingstraject. Dit doen wij door aanwezig te zijn bij de selectieprocedure en een scholingsdag te geven, waarbij wij dieper ingaan op het schuren en oppervlaktebehandeling.

Meer informatie over de Kwastendag, het Mirka-proces of het thema duurzaamheid bij Imbema? Neem gerust contact op.

UP
Heb je een vraag?
Bel 023 – 554 67 66
App +31 (0) 6 135 582 70
of ga naar contactformulier