75 jaar Imbema

Mirka Schuurmaterialen

Mirka is één van de grootste fabrikanten op het gebied van schuurmaterialen. Daarnaast heeft Mirka als innovatieve fabrikant een compleet assortiment schuurmachines welke uniek zijn in de markt. De ontwikkelde schuurmaterialen van Mirka behoren al jarenlang tot de top van de wereld. Ieder type schuurpapier heeft innovatieve eigenschappen voor ieder project. 

Ieder Mirka schuurmateriaal heeft haar eigen kwaliteiten en eigenschappen

Hier vindt u de netschuurmiddelen, schuurpapier en filmschuurmiddelen voor al uw behoeften op het gebied van oppervlaktebewerking. De nieuwste innovaties bieden zelfs precisie-industrieoplossingen in de vorm van microfinishing filmproducten. Mirka is specialist in gecoate, niet-geweven en stofvrije netschuurproducten. Ons uitgebreide assortiment schuurmiddelen is geschikt voor zowel individuele bewerkingen als complete schuursystemen.

We willen uw gezondheid en het milieu beschermen, zodat u keer op keer een perfecte afwerking kunt creëren met onze schuurmiddelen. Stofvrij en veilig werken staat daarom bij Imbema en Mirka hoog in het vaandel.

Mirka Galaxy

KorrelVerlijmingBestrooiingKleurKorrelgrofte
Keramisch / Aluminium oxideLaag VOC-gehalteSemi-openBlauw40 – 2000

Mirka’s nieuwe innovatieve Galaxy schuurmiddel combineert effectiviteit met een lange levensduur, dankzij een nieuwe zelfslijpende keramische korrel, een verstoppingsbestendige coating en de nieuwe Multifit™-gatenconfiguratie. In de kern is Mirka Galaxy een multifunctioneel product, ideaal voor het schuren van zowel zachte als harde materialen en diverse ondergronden dankzij de uitstekende weerstand tegen verstopping en stofafstotendheid.

Mirka Iridium

KorrelVerlijmingBestrooiingKleurKorrelgrofte
Keramisch / Aluminium oxideLaag VOC-gehalteSemi-openGrijs80 – 600

Iridium is ontwikkeld met de zogenaamde ‘cutting edge’ technologie, waardoor de korrel niet snel breekt. Hierdoor behaal je een zeer hoge schuursnelheid met minder stappen voor een perfect eindresultaat. Het gepatenteerde multihole patroon zorgt voor een optimale stofafzuiging. Dit robuuste latex papier schuurmateriaal blijft zeer lang scherp en heeft een uiterst lange standtijd. De nieuwe coating stoot het stof als het ware af waardoor het direct afgezogen wordt en de schijf dus niet vol loopt. De schijf is perfect voor het verwijderen van lak en het schuren van plamuur.

Mirka Abranet Ace

Mirka Abranet Ace
KorrelVerlijmingBestrooiingKleurKorrelgrofte
KeramischHars over harsGeslotenLicht roodP80 – P1000

Abranet is een multifunctioneel netschuurproduct speciaal ontwikkeld voor het schuren van grondverf, primers, lakken, composieten en een groot aantal andere materialen. Voor zwaardere en veeleisende schuurtoepassingen heeft Mirka Abranet Ace ontwikkeld. Vanwege de geoptimaliseerde netconstructie en de keramische korrels heeft Abranet Ace een superieure afname en prestatie op hardhout (zoals beuken en eiken) en geeft het een snel resultaat op diverse andere harde ondergronden. Ook om primers te schuren is Abranet Ace een ideaal product. Het geeft snel een goed resultaat en heeft een zeer lange standtijd.

Mirka Abralon

KorrelVerlijmingBestrooiingKleurKorrelgrofte
Silicium carbideSpeciale harsGrijsP180 – P4000

Abralon is een uniek en multifunctioneel gepatenteerd schuurmateriaal ontwikkeld voor het schuren van vlakke en geprofileerde oppervlakken. Abralon geeft een mooi kraspatroon op schuine delen en randen. De open celstructuur zorgt ervoor dat het water gedurende het schuurproces wordt vastgehouden, waardoor u minder water hoeft te gebruiken. De schuimen rug geeft een gelijke druk op de schijf met schuurkorrels, ongeacht wat voor materiaal of vorm u schuurt. Dit voorkomt dat er, met name op randen en scherpe hoeken, door de lak heen wordt geschuurd.

Mirka Mirlon Total

KorrelVerlijmingBestrooiingKorrelgrofte
Aluminium oxide (VF) Silicium carbide (UF,MF,XF)HarsVF360, XF800, UF1500, MF2500

Dit unieke schuurproduct creëert een fijn kraspatroon en vermindert de druk op het oppervlak. De speciale opbouw van Mirlon Total (de schuurkorrels zijn door en door verweven) zorgt voor een snel een egaal resultaat. Mirlon Total wordt voornamelijk gebruikt voor het matteren en aftoppen van moeilijk bereikbare plekken voordat er geverfd of gespoten wordt. Dit product is zowel nat als droog te gebruiken. In de houtverwerkende industrie is Mirlon Total ook te gebruiken voor het tussenschuren. In de autoschadeherstel wordt het gebruikt bij uitspuitzones, spot repair en het verwijderen van overspray. Verkrijgbaar in vier verschillende groftes: rood VF360, zwart XF800, grijs UF1500, en goud MF2500.

Mirka Gold

Miirka Gold multihole
KorrelVerlijmingBestrooiingKleurKorrelgrofte
Aluminium oxideHars over harsSemi-openGeelP60 – P800

Mirka’s klassieke en duurzame allround schuurpapier; Gold! Mirka Gold heeft een extra sterke aluminium oxide korrel. Omdat het stof langs de korrels wordt afgevoerd heeft het schuurpapier een lange levensduur en loopt het niet snel vol. Gold P80 t/m P180 heeft een op calcium gebaseerde stearaat laag, speciaal voor zwaar schuurwerk. Vanaf Gold P220 is de laag gebaseerd op zink, zodat het minder snel volloopt op zachtere toepassingen. Door de goede papieren rug wordt de korrel gelijkmatiger over het papier verdeeld, wat voor een perfecte finish zorgt. Mirka Gold is goed te gebruiken wanneer er op hoge snelheid geschuurd moet worden.

Mirka Novastar

KorrelVerlijmingBestrooiingKleurKorrelgrofte
Keramisch / Aluminium oxideLaag VOC hars systeemSemi-openTransparant80 – 600

Novastar is ontwikkeld voor het schuren van moeilijk bewerkbare oppervlakken. Gefabriceerd met state-of-the-art technologie. De enorme afname van de Novastar in de grove korrels en uitstekende finish in de fijne korrels zorgen ervoor dat het werk sneller gedaan kan worden in mindere stappen. Dit robuuste film schuurmateriaal blijft zeer lang scherp en heeft een uiterst lange standtijd. De nieuwe coating stoot het stof als het ware af waardoor het direct afgezogen wordt en de schijf dus niet vol loopt. Novastar is ideaal voor het bewerken van harde oppervlakken, zorgt voor een snel en uitstekend oppervlak.

Mirka Novastar Flex

KorrelVerlijmingBestrooiingKleurKorrelgrofte
Aluminium oxideHars over harsSemi-openKorrelgrofte afhankelijk80 – 180, P240 – P600

Pak complexe contouren snel aan met de ultraflexibele handschuurvellen van Mirka. Novastar Flex bereikt de perfecte balans tussen afname en kraspatronen voor een geweldige afwerking. Het schuurmateriaal zal niet kreuken of breken en vouwt zonder scherpe randen. Novastar Flex is gemakkelijk in gebruik: Perforatie in het midden en een gekleurde codering van de korrelgrofte. Of je nu met of zonder handpad schuurt, Novastar Flex helpt met het schuren tot ieder hoekje.

Onze oplossingen in oppervlaktebehandeling.

Samen sterk met onze partners: Nauwkeurigheid en perfectie zijn belangrijk in de markten die we bedienen. Wij zijn van mening dat u de beste producten verdient die er te vinden zijn met de bijbehorende service die u mag verwachten. Oplossingen, ideeën en innoverend vermogen zijn daar onderdeel van. Markt- en productkennis zijn hiervoor de belangrijkste pijlers en dat komt grotendeels bij onze klanten en leveranciers vandaan. Wij hebben dan ook een intensieve en duurzame samenwerking met onze leveranciers, waaronder Mirka!

Mirka Logo

Hoge kwaliteit

Je krijgt de beste kwaliteit, want jouw project of klus verdient de beste aanpak. Met hoogwaardige producten creeër je kwaliteit.

Hoogste comfort

Je krijgt het meest comfortabele en ergonomische apparaat, want het moet tijdens je werkzaamheden niet in de weg zitten.

Meeste gemak

Het meest eenvoudig te gebruiken en te onderhouden, Goed onderhoud betekent een lange levensduur en het beste resultaat.

Kostenbesparend

De beste kwaliteit hoeft je niet meteen meer geld te kosten, want uiteindelijk bespaar je op je kosten door sneller en kwalitatief werk

Mirka machines bestaan uit kwaliteitsgereedschap voor professioneel gebruik. Mirka garandeert dat uw apparaat vrij is van fabricage- en materiaalfouten welke vallen onder de garantievoorwaarden. U krijgt twee jaar garantie op de apparaten van Mirka. Deze garantie gaat in op de dag van aankoop. Wanneer u uw Mirka-apparaat binnen 30 dagen na aankoop registreert, krijgt u één jaar extra garantie. Garantiebewijzen worden verstrekt per machine en per klant; ieder apparaat moet apart worden geregistreerd. Meer weten over de garantievoorwaarden? Klik op de foto en lees verder.

Heeft u een Mirka-apparaat? Dan biedt de machine veel meer dan u wellicht weet!

Mirka heeft een geïntegreerde trillingssensor en Bluetooth® energiezuinige technologie toegevoegd aan de meest populaire elektrische schuurmachines en draadloze polijstmachines en een app ontwikkeld om de metingen op te volgen. Dankzij de myMirka-app kunt u ook trillingen meten en uw dagelijkse blootstelling aan trillingen volgen. Op deze manier kunt u uw manier van werken vergelijken met anderen om samen nog betere kwaliteit te leveren.

De myMirka-app is gratis te downloaden.

Reken maar op onze support!

Voor onze Mirka dealers is ondersteuning van hun klanten na de aankoop, net zo belangrijk als het advies ervoor. Daarom trainen wij onze dealers om eindgebruikers te helpen om het maximale uit oppervlaktebehandeling te halen. Word je onze partner? Dan garanderen wij jou 100% support!

Als je klanten eenmaal kennismaken met de Mirka lijn schuurmachines en schuurmaterialen, reken er dan op dat men altijd vaste klant blijft.

 • Hulp met kiezen

  De keuze voor de beste schuurproducten start met inventariseren van de werksituatie. Wat voor soort werkzaamheden doet je klant? Met welke oppervlakten komt men in aanraking? Hoe vaak per dag en hoe lang? Wij geven jou de kennis om de juiste vragen te stellen zodat je je klant het beste advies geeft.

 • Training in gebruik

  Haal alles uit je producten! Om de gereedschappen en de schuurmaterialen op de best mogelijke manier te gebruiken geven we trainingen en kijken we mee naar verschillende projecten. We kunnen de schuurmachines uitlezen en advies geven voor optimaal resultaat.

 • Tips voor onderhoud

  Een schuurmachine of ander gereedschap is net zo goed als het onderhoud wat je eraan pleegt. Wij leren u welke tips u klanten kunt geven om hun producten snel en eenvoudig te onderhouden.

Vrijblijvende offerte of vragen?

Partner worden, vragen of een vrijblijvende offerte voor Mirka-producten? Gebruik het contactformulier op deze pagina.

Neem contact met ons op

  UP
  Heb je een vraag?
  Bel 023 – 554 67 66
  App +31 (0) 6 135 582 70
  of ga naar contactformulier